Portugalia confirma, trimite si ea tancuri Leopard 2 in Ucraina. Portugalia detine 37 de astfel de tancuri grele

externe

Portugalia va trimite tancuri Leopard 2 in Ucraina, a declarat sambata premierul Antonio Costa, fara a preciza cate tancuri vor fi trimise, informeaza Reuters.

Costa a adaugat ca Portugalia este in discutii cu Germania pentru a obtine piesele necesare pentru repararea unui numar de tancuri Leopard nefunctionale aflate in inventarul de armament al Portugaliei.

„Lucram in prezent pentru a putea dispensa o parte din tancurile noastre”, a declarat Costa pentru agentia de presa Lusa, in timpul unei deplasari in Republica Centrafricana. „Stiu cate tancuri vor fi (trimise in Ucraina), dar acest lucru va fi anuntat la momentul potrivit.”

Cancelaria lui Costa nu a raspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Amiralul Antonio Silva Ribeiro, seful fortelor armate portugheze, a declarat luna trecuta ca Portugalia avea 37 de tancuri Leopard 2, insa majoritatea sunt inoperabile.

Portugalia colaboreaza cu Germania pentru a obtine piesele necesare pentru a repara tancurile care nu sunt operationale, a declarat Costa, adaugand ca spera sa le livreze Ucrainei pana la sfarsitul lunii martie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: