Porumbeii voiajori au nevoie de ingrijire speciala – tratamente de primavara

life

Cine a inceput sa creasca porumbei isi da seama imediat de potentialul acestui domeniu si pana la a face o pasiune din columbofilie mai este doar un pas. Doar ca, aceste pasari nu sunt usor de ingrijit. Sezon dupa sezon sunt aspecte de care orice crescator trebuie sa tina cont. Iar acum, in plina primavara, exista o serie de tratamente ce trebuie urmate.

Crescatorii cu experienta in domeniu recomanda produse porumbei achizitionate din magazinele de nisa, nicidecum luate dupa ureche. Desigur ca multi experimenteaza si nu se poate spune ca exista o regula stricta drept reteta a succesului in acest domeniu.

Ce aveti de facut in primavara in privinta porumbeilor voiajori

Ca in orice alta etapa a vietii acestor pasari, trebuie urmarite toate reactiile. Nimeni nu cunoaste mai bine pasarile decat crescatorul. Insa, nici preventia exagerata nu trebuie sa insemne administrare de medicamente la primul semn suspect ca sanatatea porumbeilor este subreda.

In principiu, tratamentele trebuie facute in serie, cu 3 zile si pauza de o saptamana, continuand cu alte 3 zile de tratament.
Bolile la porumbei sunt in linii mari simple si clare. Si dau semne timpurii, asadar orice crescator poate recunoaste situatiile cand trebuie sa ia masuri de tip administrare de medicamente, Fosbac sau orice altceva.

Cand incep antrenamentele spre exemplu, trebuie crescuta cantitatea de mancare si de hrana minerala. Oferiti porumbeilor mancare buna, mai multa si mai marunta, din care meiul este esential. Hrana minerala ar trebui sa contina bicarbonat, glucoza de asemenea, polen sau vitamine si minerale dizolvate sau in amestec.

Conteaza ce si cat mananca, insa si cum sunt crescuti

Porumbeii au nevoie de un mediu curat, aerisit, cald si cu multa lumina naturala. Sunt principii ale unei vieti sanatoase pentru oricine, insa oricat de banal ar suna, aceste detalii conteaza foarte mult.

Un alt principiu sanatos este de a nu oferi tratamente cu antibiotice in perioadele dintre concursuri. Tratarea individuala sau eliminarea unuia din porumbei poate fi o metoda mai buna de abordat. Dupa caz, pot fi eliminati si parintii de la matca.

Nu faceti rabat de suplimente! Aceste produse pentru porumbei sunt utile si pentru perioadele de recuperare. Exista la ora actuala selectii cat mai optime, complex de vitamine si minerale, extracte naturale care ajuta organismul porumbeilor. Pe principiul, rau nu au ce sa le faca! Astfel de produse de porumbei trebuie insa dozate, astfel incat este imperativ necesar sa va interesati despre administrare si sa nu oferiti experimental doar. Sunt insa branduri recunoscute pe aceasta nisa si aveti de unde alege ceva calitativ. De cumparat astfel de produse o puteti face din cadrul eshop-ului produsecolumbofile.ro.

Pregatirea inainte de maraton

Practic pregatirea optima inseamna antrenament si mancare buna. In fiecare zi sunt de preferat antrenamentele de 60-70 km. Cu 3 zile inainte de maraton au parte de odihna. In fond, nimic nu asigura castigul decat un porumbel bine pregatit si de calitate ca soi.

Descoperiti o comunitate de crescatori la produsecolumbofile.ro. Blogul va poate furniza detalii si informatii de interes pentru orice crescator.

Contact:

0773 774 303

Comentarii: