Post TV din Letonia, suspectat de serviciul de informatii ca ajuta Rusia. Declaratiile unui prezentator sunt investigate

externe

Serviciul de securitate de stat din Letonia a anuntat ca a inceput sa investigheze declaratiile facute de postul de televiziune independent rusesc Dozhd din cauza suspiciunilor ca acesta ajuta trupele pro-Moscova care participa la razboiul din Ucraina.

Dozhd, sau TV Rain, emite din Letonia si din alte tari dupa ce autoritatile ruse au fortat inchiderea studioului sau din Moscova pe motiv ca a raspandit in mod deliberat informatii false despre trupele rusesti din Ucraina.

Serviciul de securitate de stat a declarat acum ca un moderator al unei emisiuni de stiri de la Dozhd si-a exprimat speranta ca postul de televiziune a contribuit deja la furnizarea de echipamente si facilitati de baza pentru multi soldati rusi.

„Declaratiile … ridica suspiciuni cu privire la faptul ca postul de televiziune ofera asistenta soldatilor fortelor de ocupatie ale Rusiei”, a declarat serviciul intr-un comunicat de presa citat de Sky News.

„Nicio furnizare de sprijin pentru Rusia agresoare nu este justificabila”, a mentionat serviciul, adaugand ca oricine ajuta fortele rusesti este supus raspunderii penale.

Serviciul a declarat ca a avertizat in repetate randuri factorii de decizie politica cu privire la provocarile „emanate de asa-numita presa independenta a Rusiei care isi relocheaza activitatea in Letonia”, afirmand ca acestea prezinta riscuri pentru serviciile de informatii.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: