Postare deliranta a sefului Senatului: „Prevederea UDMR nu exista in lege insa PSD o va respinge”

politica

Camera Deputatilor va constata, saptamana viitoare, paralelism cu textul Codului Administrativ in vigoare si va respinge initiativa legislativa potrivit careia autoritatile locale sunt obligate sa foloseasca limba unei minoritati in localitatile in care aceasta are 20% din populatie, a afirmat duminica presedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

„Am primit, incepand de ieri, numeroase intrebari despre o initiativa UDMR, care a trecut recent in mod tacit de Senat, si prin care autoritatile locale ar fi obligate, mai nou, sa foloseasca limba unei minoritati in localitatile in care aceasta ar avea 20% din populatie. Caut repede printre stiri pentru a incerca sa inteleg despre ce initiativa este vorba. Niciuna insa nu facea referire la vreun proiect anume, asa ca sun un expert in materia drepturilor pentru minoritati, sa il intreb ce stie despre aceasta noua obligatie in sarcina autoritatilor locale. Omul, bine informat, dupa cateva clipe de ezitare, in care parea sa se intrebe cum de nu stie el de o asemenea noua dispozitie, imi raspunde ferm ca asa ceva nu exista”, a scris Cazanciuc pe Facebook.

El a adaugat ca a cerut, pe acest subiect, informatii si de la un reprezentant UDMR si a redat pe Facebook dialogul pe care l-a avut cu acesta, dialog din care a aflat ca exista un text in Codul Administrativ identic cu cel din proiect.

Cazanciuc a adaugat, in acest context, ca saptamana viitoare Camera Deputatilor „va constata paralelism cu textul Codului Administrativ in vigoare si, cu sprijinul PNL care l-a avizat alaturi de UDMR in Comisia de Sanatate din Senat, va respinge initiativa”.

„Saptamana viitoare, Camera Deputatilor va constata paralelism cu textul Codului Administrativ in vigoare si, cu sprijinul PNL care l-a avizat alaturi de UDMR in Comisia de Sanatate din Senat, va respinge initiativa!”, a precizat Cazanciuc.

Citeste si: Ana Birchall: „Am refuzat sa semnez”. Guvernul PSD-Dancila a sustinut oficializarea limbii maghiare in Ardeal

Postarea integrala:

Am primit, incepand de ieri, numeroase intrebari despre o initiativa UDMR, care a trecut recent in mod tacit de Senat, si prin care autoritatile locale ar fi obligate, mai nou, sa foloseasca limba unei minoritati in localitatile in care aceasta ar avea 20% din populatie.

Caut repede printre stiri pentru a incerca sa inteleg despre ce initiativa este vorba. Niciuna insa nu facea referire la vreun proiect anume, asa ca sun un expert in materia drepturilor pentru minoritati, sa il intreb ce stie despre aceasta noua obligatie in sarcina autoritatilor locale.

Omul, bine informat, dupa cateva clipe de ezitare,in care parea sa se intrebe cum de nu stie el de o asemenea noua dispozitie, imi raspunde ferm ca asa ceva nu exista.

Expert, expert, dar, daca a scris presa, inseamna ca trebuie sa fie ceva, pe undeva, asa ca sun din nou, de data aceasta la sursa dezbaterii: UDMR.
– Buna ziua!
– Ziua buna, imi raspunde un maghiar intr-o ferma limba romana, cu un dulce accent ardelenesc incat gandul imi fuge imediat la bunicii din Bistrita.
– Tu, Zoli, ce nazbatii ati mai facut voi de nu vreti sa ne lasati sa ne bucuram de gratarul nostru de 1 Mai? Ce aveti cu traditiile noastre?!
– Auzi, am cativa mici romanesti pe gratar, asa ca iti zic amu cum sta treaba: Cand ai umblat la ai tai prin Ardeal, ai vazut la intrarea in localitati indicatoare cu denumirea in romaneste, ungureste si nemteste?
– Vazut, dara, cum sa nu vad!?
– Noo, despre asta-i vorba, iar treaba-i posibila inca din 2001 de cand Legea administratiei publice locale da voie la folosirea limbii minoritatilor in localitatile unde is cel putin 20% minoritari.
Lamurit?!
– Lamurit, ce sa mai zic!
– Noo, servus!
– Servus, mai Zoli!

Noo, daca as fi gasit vreun articol din care sa reiasa ca este vorba despre initiativa UDMR prin care se propune un text pentru Codul Administrativ, identic cu cel in vigoare, nu l-as mai fi deranjat pe Zoli.

Ca sa nu ramana omul suparat pe mine, ii dau o veste buna: saptamana viitoare, Camera Deputatilor va constata paralelism cu textul Codului Administrativ in vigoare si, cu sprijinul PNL care l-a avizat alaturi de UDMR in Comisia de Sanatate din Senat, va respinge initiativa!

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: