Postari pe Facebook intrate in vizorul Politiei, protestatar citat la sectie pentru infractiunea de „instigare publica”. Suntem ca in Rusia

news

Florin Codreanu, un tanar din Timisoara, anunta ca a fost citat la Politie pentru ca ar fi martor la infractiunea de „instigare publica”. El spune ca totul are legatura cu postari pe Facebook legate de indemnul de a participa la protestele anti-PSD din oras.

Politia Facebook a fost pe la mine la usa acum cateva minute! Am primit o citatie ‘in calitate de martor privind savarsirea infractiunii (lor) de instigare publica, prev. si ped. de art. 368 alin.1, Cod Penal”.

Din cate au spus e vorba despre postari pe facebook!

Cred ca ar surade PSD-ului sa ne vada pe toti din #Rezist la puscarie. Ar fi o lume mai buna, pentru ca ei sa poata fura si distruge tara in liniste”, a scris Codreanu pe Facebook.

citatie

Citeste si: Buna dimineata, dictatura tocmai s-a instalat. Comunicatul de azi al Politiei pe care nu l-ati sesizat

La inceputul luni septembrie, Politia a emis un comunicat in care a anuntat ca va afec dosare penale celor care incita „la violente” pe Facebook, in contextul protestelor de strada.

„In aceste zile, pe retelele sociale, cetatenii sunt invitati sa participe la o serie de manifestatii publice. Inainte de a da curs invitatiei, recomandam tuturor sa fie atenti cu cine interactioneaza in mediul on-line, astfel incat sa nu devina victime ale unor persoane rau intentionate. Sub protectia anonimatului, exista tendinta ca utilizatorii de buna-credinta sa fie manipulati, cu ajutorul unor tactici ascunse in interes propriu (prin comentarii, lansarea unor teme/stiri false, partajarea unor articole, incitarea la acte de violenta)”, spunea comunicatul Politiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: