Postul Romania TV, interzis in Republica Moldova. Postul a fost eliminat din grila de posturi concomitent cu cele sase televiziuni pro-ruse, detinute de oligarhi fugari

politica

Romania TV a anuntat marti ca fost eliminata din grila de posturi retransmise prin retele de cablu de MoldTelecom, companie de stat. RTV a disparut din grila concomitent cu eliminarea celor sase posturi TV de stiri pro-ruse detinute de oligarhii fugari.

RTV a mentionat ca, in schimb, au fost bagate trei posturi din Ucraina.

Romania TV este detinut se Sebastian Ghita, un fost deputat PSD care se ascunde in Serbia dupa ce a fost pus sub acuzare de DNA.

Victor Ciutacu, realizator la RTV, a atacat-o violent pe Maia Sandu, luni seara.

„’Lumea buna’ se uita la Maia Sandu ca la marea speranta; a unirii cu Romania, a ruperii de Rusia, a democratiei, a relansarii economice. Bine vanduta ca imagine, sprijinita pe fata de toata familia Soros, de SUA si de UE, sefa de facto a Republicii Moldova se comporta in realitate fix invers decat e creionata in portretele idilice de presa. Niciodata n-a dat, public, doi bani pe unirea cu Romania, ba dimpotriva, s-a declarat profund suveranista. Bucurestiul e, pentru ea, fix locul de cerseala, curent, gaze, bani, scoli si gradinite, tot ce apuca. Si de arogante ieftine la adresa unui popor care a ajuns sa stranga cureaua si sa faca economii ca sa aiba ea ce vinde credulilor de la Chisinau si de aievea. De rusi se rupe fix cat sa-i scoata pe ai lor de la cascaval.

Economic, Moldova e un dezastru de cand a preluat ea puterea; nu ca inainte ar fi fost Rai, dar acum n-are nici bani de curent sau gaze pentru consumul casnic. Cat despre democratie, dupa ce si-a pus sefa la Anticoruptie pe Telegram, oamenii ei au inceput sa aresteze opozanti direct din Parlament, sa inchida afaceri dupa criteriul apartenentei politice a proprietarului sau, dupa caz, sa le preia cu japca.

Ultima obraznicie antidemocratica a ridicarea licentelor de emisie ale posturilor tv ‘dusmanoase’, detinute de principalii ei adversari politici, sase la numar; fix la fel ca idolul planetei Zelenski, da’ macar la ala-i razboi. Cireasa de pe tort, imediat dupa criticile din aceasta emisiune, postul Romania TV, care era preluat la liber in Republica Moldova, a disparut, concomitent, din retelele de cablu”, a acuzat Ciutacu.

Suspendarea licentei de emisie a sase posturi de televiziune vine sa protejeze spatiul informational national si sa previna dezinformarea, a afirmat presedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, in reactie la decizia Comisiei pentru Situatii Exceptionale anuntata vineri.

„Decizia are la baza constatarile Consiliului Audiovizualului in privinta acestor posturi, care arata lipsa unei informari corecte in reflectarea evenimentelor din tara si a razboiului pornit de Rusia impotriva Ucrainei, si vine sa protejeze spatiul informational national si sa previna dezinformarea”, a punctat sefa statului intr-un comunicat publicat de Serviciul de presa al institutiei prezidentiale.

De asemenea, presedintele Maia Sandu a subliniat ca, in actuala situatie incerta in care se afla tara, este foarte important sa fie prevenita orice incercare de destabilizare a tarii.

„Pastrarea pacii si stabilitatii in Moldova este prioritatea noastra, in contextul dificil in care ne aflam, avand razboi la hotar. Iar protejarea spatiului informational national este un pas important pentru prevenirea tentativelor de destabilizare, puse la cale de persoane supuse sanctiunilor internationale. Nu putem admite ca, in aceasta perioada plina de provocari, securitatea statului si viata linistita a cetatenilor sa fie puse in pericol de fugari care doresc un singur lucru – sa scape de justitie”, a conchis sefa statului.

Citeste si: Sase televiziuni gen Romania TV au fost interzise de azi in Republica Moldova „in scopul protejarii spatiului informational national si prevenirii riscului de dezinformare prin raspandirea informatiilor false sau a tentativelor de manipulare a opiniei publice”

Sase posturi de televiziune din Republica Moldova isi vor suspenda activitatea pe durata starii de urgenta, conform unei decizii aprobate vineri in cadrul sedintei Comisiei pentru Situatii Exceptionale (CSE), prezidate de prim-ministrul moldovean Natalia Gavrilita. Este vorba de Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul in Moldova, RTR Moldova si TV6.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: