Categories: news

„Poti incerca sa ma ucizi cu ura ta, dar ma voi ridica mereu” – Serena Williams il pune la punct pe Ilie Nastase

Jucatoarea americana de tenis Serena Williams, numarul unu mondial, a condamnat luni afirmatiile ”rasiste” si ”sexiste” ale capitanului nejucator al echipei de Fed Cup a Romaniei, Ilie Nastase, facute vineri, inaintea meciului cu Marea Britanie, relateaza AFP.

”Sunt dezamagita ca stiu ca traim inttr-o societate in care oameni ca Ilie Nastase pot face comentarii rasiste fata de mine si de copilul meu nenascut sau comentarii sexiste fata de colegele mele”, a scris Williams, castigatoarea a 23 de titluri de Mare Slem, pe contul sau de Instagram, scrie Agerpres.

Intr-o conferinta de presa desfasurata inaintea meciului dintre Romania si Marea Britanie, Nastase a fost intrebat ce parere are despre faptul ca Serena Williams este insarcinata. ”Vom vedea ce culoare va avea copilul. Poate ciocolata cu lapte?!”, a putut fi auzit Nastase spunand de jurnalisti, relateaza AFP.

”Poti sa incerci sa ma lovesti cu cuvintele tale … poti incerca sa ma ucizi cu ura ta, dar ma voi ridica mereu”, a continuat Serena.

Nastase (70 ani) a fost suspendat de Federatia Internationala de Tenis (ITF) pentru atitudinea sa jignitoare in timpul meciului cu Marea Britanie, din weekend, de la Mamaia, din Fed Cup.

Primul lider al clasamentului ATP, fost castigator al turneului de la Roland Garros in 1973, a insultat o jurnalista, arbitrul meciului, capitanul nejucator al echipei Marii Britanii, Anne Keothavong, si pe jucatoarea Johanna Konta.

”Multumesc ITF pentru interesul pe care il arata fata de aceste fapte. Va avea sustinerea mea totala”, a precizat Serena Williams.

”Ancheta este in desfasurare. In acest moment, este important principiul unui proces corect si riguros”, a mentionat presedintele ITF, David Haggerty, citat de Reuters.

”Il vom audia si pe Nastase. Va fi un proces amanuntit, condus de maniera eficienta. Nu cred ca se va da o decizie finala in urmatoarele doua saptamani”, a afirmat oficialul.

”Ne asteptam la o sustinere patriotica pentru echipa Romaniei, dar nu ne asteptam sa fie folosit un limbaj abuziv … Ce a spus fata de Johanna (Konta) si de mine … este nepotrivit pentru oricine vorbeste cu alt om”, a declarat Keothavong.

In setul secund al meciului de sambata dintre Sorana Cirstea si Johanna Konta, la scorul de 2-1 pentru romanca, Ilie Nastase, capitanul nejucator al Romaniei, a avut o discutie cu arbitrul de scaun, a intervenit apoi si arbitrul oficial, iar Nastase a fost trimis in tribuna, pentru ca apoi sa fie evacuat din incinta terenului.

Locul sau pe banca a fost luat de jucatoarea Monica Niculescu. Cirstea a reusit apoi un break si s-a desprins la 3-1, dar meciul a fost intrerupt din nou de arbitrul elvetian. Konta a izbucnit in lacrimi si a fost nevoie ca Simona Halep sa faca un apel la spectatori pentru a pastra decenta in timpul meciului.

Crainicul a facut un nou apel spectatorilor, avertizandu-i ca echipa Romaniei poate fi descalificata.

Cirstea si Konta au reluat jocul dupa trei minute de incalzire, dar romanca nu si-a mai regasit ritmul, Konta reusind punct dupa punct, incheind setul cu 6-3.

Federatia Internationala de Tenis (ITF) a revenit cu un comunicat si a anuntat ca Ilie Nastase a fost eliminat de la intalnirea cu Marea Britanie de la Mamaia, dupa mai multe incidente si ”un comportament nesportiv”. Fosta glorie a tenisului a agresat verbal, potrivit presei engleze prezente la Constanta, arbitrul, capitanul echipei britanice si pe Konta.

„Capitanul Romaniei Ilie Nastase a fost indepartat din arena in timpul celei de-a doua partide din cadrul intalnirii din Fed Cup dintre Romania si Marea Britanie de la Constanta. Domnului Nastase i s-a cerut sa paraseasca terenul de catre arbitrul ITF Andreas Egli pentru comportament nesportiv, dupa ce a primit 2 avertismente oficiale”, a aratat un comunicat al Federatiei Internationale de Tenis.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

3 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

46 de minute ago

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape 5 ani pana in 2050. Insa batranetea va fi afectata de doua boli care iau avant

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape cinci ani pana in 2025,…

26 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

4 ore ago

Un elev in clasa a II-a, fiul unui sef de sectie de politie din Cluj, isi terorizeaza colegii, amenintandu-i ca tatal lui ii va aresta

Elevii unui liceu din Cluj si parintii acestora se plang ca baiatul in varsta de…

16 minute ago