„Poti sa faci pregatire si cu un doctor in matematica, nu ai 10 daca nu faci pregatire cu ea”. O eleva din Targoviste arata practicile mafiote din scoala unde invata

news

Anna Andronache, eleva la Scoala Generala nr. 5 Coresi din Targoviste, a publicat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care atrage atentia asupra unui fapt grav petrecut in institutia in care invata: elevii care fac meditatii cu profesoara de la clasa primesc 10, in timp ce elevii care nu se raliaza acestei practici risca sa raman corijenti. Mai mult, practica este cunoscuta si de conducerea scolii, care, in ciuda numeroaselor reclamatii primite, este de partea profesoarei, incercand musamalizarea situatiei.

„Nastase Carmen Elena. Profesoara mea de matematica. Azi ne-a dat test. Era un test dintr-o culegere si scria ca timpul de rezolvare e de 2 ore. Un coleg a intrebat daca ne lasa 2 ore si profesoara, ironic, a spus ca noi suntem mai destepti si ne ajunge o ora (desi au fost vreo 40 minute fiindca a intarziat, ca de obicei, si dupa aia s-a apucat sa mute elevii prin banci). I-am spus ca 3 exercitii sunt din materie nepredata. Mi-a spus ca da test din ce vrea si nu sunt eu in masura sa-i spun ce sa faca. S-a pitit, bineinteles, dupa lingusitorii ei fideli cu care face pregatire regulat (fiindca mai sunt si unii care se duc doar inainte de teste si teze ca sa stie subiectele) si care stiau testul dinainte. Am refuzat sa dau testul si m-a amenintat ca imi da 1. Ma lasa rece”, si-a inceput Anna mesajul.

Criteriu principal de evaluare la matematica nu ar fi cunostintele, susntine Anna, ci daca faci sau nu medidatii cu doamna profesoara.

„Scopul acestei practici este de fapt diferentierea prin note a elevilor care fac pregatire la ea si cei care nu fac sau fac cu alti profesori. Astfel, se vede cine e suprema la matematica si unde trebuie sa mearga banii daca vrei 10. Poti sa faci pregatire si cu un doctor in matematica, la Nastase nu ai 10 daca nu faci pregatire cu ea”, continua Annna.

Actiunile profesoarei nu sunt straine conducerii institutiei de invatamant, tatal Annei trimitand nu mai putin de trei reclamatii pe acest subiect, insa de fiecare data situatia a fost musamalizata, conducerea scolii insistand asupra faptului ca profesoara este un cadru didactic „deosebit, capabil, minunat, special”.

„Tata o sa depuna o reclamatie (inutila), a treia pe motivul asta. Reclamatie care va fi, desigur, solutionata de catre prietenii si colegii ei care, atunci cand se intrunesc in urma reclamatiilor, il cheama pe tata sa-i spuna ce profesor deosebit, capabil, minunat, special si mirobolant e Nastase. In nicio reclamatie anterioara facuta de tata pentru motivul asta nu a fost gasita vinovata. Intr-un raspuns ni se spunea ca aspectele reclamate nu se confirma fiindca lectia a fost predata la o data ulterioara testului. Am fi naivi sa credem ca va fi gasita vinovata vreodata de catre colegii ei. Nu am reusit sa dovedim absentele, intarzierile si faptul ca nu ne dadea pauzele chiar daca lucrurile astea se pot verifica pe camere. La chestiile de specialitate n-avem nicio sansa”, a scris Anna pe pagina sa de Facebook.

In incheierea mesajului, Anna trage un semnal de alarma asupra efectelor unei astfel de practici mafiote: „Ma credeti ca din cauza acestei profesoare imi vine sa nu ma mai duc la scoala?”

Tot intr-o postare pe Facebook, fostul judecator de la CSM, Cristi Danilet, a declarat faptul „un profesor care preda lectii la clasa unor elevi pe care ii primeste la meditatii in privat incalca de trei ori legea”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: