externe

Povestea de dragoste a printesei Mako cu un „om de rand”. Printesa isi pierde statutul regal si trebuie sa renunte la peste un milion de dolari

Poveste de dragoste care impresioneaza Japonia si intreaga lume. Printesa Mako a Japoniei renunta la un milion de dolari si la statutul sau regal pentru a se casatori cu un coleg de facultate, a anuntat sambata presa locala, citata de CNN.

Nepoata in varsta de 29 de ani a imparatului de atunci, Akihito, si fostul ei coleg de facultate, Kei Komuro, si-au anuntat logodna in 2017. Insa anul urmator, cuplul si-a amanat nunta, spunand ca s-au razgandit in legatura cu casatoria si ca au nevoie de mai mult timp pentru a-si planifica viitorul impreuna.

Conform legii japoneze vechi de secole, casatoria dintre un membru al familiei regale si un om de rand ar presupune ca printesa Mako sa renunte la statutul sau regal.

Membrii care pleaca din casa regala au dreptul, de asemenea, la o plata unica. Cu toate acestea, guvernul analizeaza decizia printesei de a renunta la aceasta plata, in valoare de pana la 150 de milioane de yeni (1,35 milioane de dolari), pe fondul criticilor publice privind logodnicul ei, a anuntat radiodifuzorul public NHK. Compensatia  a fost conceputa pentru a asigura „mentinerea unei vieti demne” si dupa indepartarea de familie.

NHK a declarat ca data nuntii ar putea fi anuntata in octombrie.

Oficiali ai Agentiei Casei Imperiale nu au fost imediat disponibili pentru a comenta.

Un radiodifuzor japonez, anticipand o nunta iminenta, a dat recent de urma lui Komuro in New York. El a fost prezentat purtand parul strans intr-o coada de cal, un detaliu care a provocat revolta in randul unor utilizatori japonezi de pe Twitter.

Presa a afirmat ca cei doi soti intentioneaza sa locuiasca in Statele Unite.

Legea imperiala permite ca tronul sa fie transmis doar mostenitorilor de sex masculin. Celelalte printese necasatorite ale familiei si-ar pierde, de asemenea, statutul regal daca s-ar casatori cu oameni de rand – o posibilitate care ar putea lasa familia imperiala fara suficienti membri pentru a-si indeplini indatoririle publice.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

12 minute ago

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

O oră ago

Diana Sosoaca, activata international impotriva „vestului colectiv”. „Pe aici nu se trece!”

Dupa o „vizita speciala” in Serbia, senatoarea de Iasi, Diana Sosoaca a trimis o scrisoare…

O oră ago

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

2 ore ago