Pozitia lui Dragnea in PSD se subrezeste dupa proteste. Vicepresedinte al partidului: „Nu e lovitura de stat”

politica

Proiectele privind gratierea si modificarea Codului Penal „ar trebui prezentate cat mai pe larg si pe intelesul tuturor”, a spus vicepresedintele PSD Mihai Chirica la RFI. In plus, primarul municipiului Iasi nu crede ca manifestatiile din ultimele zile si participarea presedintelui Klaus Iohannis la mitingul de duminica din Bucuresti reprezinta un inceput de lovitura de stat, asa cum a spus Liviu Dragnea.

Mihai Chirica nu crede in teoria avansata de Liviu Dragnea: „Nu cred ca asistam neaparat la o lovitura de stat. O lovitura de stat in primul rand se programeaza de cei care vor sa preia puterea. In momentul de fata, nu s-a aratat neaparat o structura care vrea sa preia puterea. Prin urmare, e un val de emotie”.

Vicepresedintele PSD considera ca prezenta presedintelui Klaus Iohannis intre manifestanti „nu a fost potrivita, pentru ca nu putea aduce un element de discutie intre sa spunem tabere, daca putem vorbi despre tabere, ci dimpotriva, a incitat o parte dintre manifestanti, astfel incat pe acest fond nu se poate ajunge la o exprimare reala a unei democratii”.

Mihai Chirica subliniaza ca „PSD cu siguranta nu va organiza contramanifestatii, asta-i un lucru cert, motiv pentru care nici nu cred ca se va pune vreodata in discutie acest lucru. Sigur, la nivelul conducerii centrale se va lua o decizie in acest sens si probabil ca in zilele urmatoare va fi facuta publica”.

De asemenea, vicepresedintele PSD cere o dezbatere pe tema gratierii si a modificarii Codului Penal.

„Eu cred ca ar trebui sa fie prezentate cat mai pe larg si pe intelesul tuturor, acele elemente care pot aduce discutii interminabile poate si care pot stimula opinia publica intr-un sens negativ trebuie modificate in consecinta. Trebuie facuta o analiza cat se poate de rationala, pentru ca nu Romania a inventat legea amnistiei (…), trebuie vazut pana unde, daca este imperios necesar si daca trebuie adoptata solutia aceasta sau una care sa impace spiritele”, a precizat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: