Pozitia procurorului general dupa ce ordonanta lui Tudorel Toader a aparut in MO. Borfasii se grabesc

politica

Procurorul general, Augustin Lazar, a declarat, joi, ca Ministerul Public detine toate resursele necesare pentru operationalizarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie, subliniind ca actul normativ este unul in vigoare intrucat a fost publicat deja in Monitorul Oficial.

„Este un act normativ care a fost publicat deja in Monitorul Oficial, prin urmare este un act normativ in vigoare. Ministerul Public are asigurate toate resursele necesare pentru operationalizarea noii sectii”, a declarat procurorul general, Augustin Lazar.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta de urgenta pentru operationalizarea Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie, a anuntat ministrul Justitiei. Tudorel Toader a precizat ca dosarele de la DNA in care sunt investigati magistrati se vor muta la Ministerul Public.

„Guvernul a adoptat astazi (miercuri, n.r.) OUG privind unele masuri pentru operationalizarea sectiei de investigare a infractiunilor din justitie”, a anuntat ministrul Justitiei.

Tudorel Toader a precizat ca a considerat necesara o ordonanta de urgenta privind operationalizarea Sectiei de investigare a magistratilor pentru ca din 23 iulie au intrat in vigoare modificarile Legii 304/2004 privind organizarea judiciara, una dintre prevederi refedindu-se si la infiintarea acestei sectii, care trebuie operationalizata in termen de 3 luni de la intrarea in vigoare a legii.

„Mai e scurt timp si la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii nu au fost demarate procedurile pentru operationalizarea sectiei. S-ar crea asadar un blocaj pentru ca, pe de o parte, DNA isi pierde competenta cu privire la faptele posibile, iar sectia nu a devenit operationala. Si atunci OUG adoptata aduce elementele de noutate: In lege se prevede ca legea functioneaza cu pana la 15 procurori. Cineva ar putea spune, cine stabileste ca sunt pana la 15, daca-s 8, 10 etc. S-a prevazut in mod expres faptul ca Sectia va functiona cu 15 procurori. (…) Comisia poate functiona chiar si in trei”, a completat Tudorel Toader.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: