Pozitia USR fata de scrisoarea anti-Dragnea a pesedistilor. Dan Barna arata care este miza razboiului din PSD

politica

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, ca scrisoarea liderilor PSD care cer demisia lui Liviu Dragnea este „pur si simplu un jurnal de batalie” si arata ca supararea cea mare nu este ca in Romania lucrurile merg prost, ci ca PSD a scazut in sondaje.

„Problema este ca victoria PSD este saracia Romaniei. Teleorman, Olt, Vaslui sunt printre cele mai sarace judete din Romania. Peste tot unde de 27 de ani conduce PSD e saracie si nivel de dezvoltare scazut din Romania. Este o realitate obiectiva si vedem aceasta scrisoare unde supararea cea mai mare nu este ca in Romania lucrurile merg prost, pentru ca nu se vorbeste nici de pesta, nici despre manuale, nici despre autostrazi, ci se vorbeste despre faptul ca: baieti scadem in sondaje. Deci drama PSD este una pur interna. Aici este pur si simplu un jurnal de batalie. Cu actualul lider pur si simplu ne scufundam – acesta este mesajul”, a afirmat Dan Barna, la o emisiune la Digi24, citat de Agerpres.

El a spus ca amnistia si gratierea au constituit singura preocupare a PSD, sustinand ca ingrijorarea pe care o au acum liderii PSD este ca Liviu Dragnea a devenit o piedica in calea amnistiei si gratierii.

„Acel paragraf (din scrisoare referitor la amnistie si gratiere – n.r.) confirma ceea ce o tara intreaga stie: ca miza pentru PSD este amnistia si gratierea. Or, toate graficele colorate ca Romania devine gradina Maicii Domnului si raiul care va veni pe pamant cu guvernarea PSD sunt niste minciuni. Singura preocupare a fost amnistia si gratierea. Ingrijorarea pe care o au acum liderii PSD este ca Liviu Dragnea a devenit o piedica in calea amnistiei si gratierii. Acesta este fondul acestei probleme. Evident ca Liviu Dragnea are un interes personal, se vorbeste in scrisoare ca este despre interesul sau personal datorita vulnerabilitatii, a devenit un subiect foarte delicat pentru PSD, pentru ca orice retorica incearca sa construiasca, cat de necesare sunt pentru societate amnistia si gratierea, nu este crezuta de nimeni”, a spus Barna.

Liderul USR a sustinut ca de un an si jumatate Guvernul si Parlament functioneaza „ca si casa de avocatura a lui Liviu Dragnea”, iar scrisoarea nu face decat sa confirme lucrul acesta.

Paul Stanescu, Gabriela Firea si Adrian Tutuianu au semnat o scrisoare deschisa prin care cer „demisia imediata” a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor si asigurarea interimatului la conducerea partidului de catre premierul Viorica Dancila, care este presedinte executiv.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: