Prabusire umilitoare a PSD. Sondaj IMAS, PSD are cel mai mic scor din ultimele 8 luni, PNL este pe primul loc

politica

Prabusire dezastruoasa a PSD in sondaje, cu doar o luna inainte de alegerile locale. Un sondaj IMAS, realizat la comanda Europa FM, in perioada 6 – 26 august, arata ca PSD a ajuns la 20,8%, cel mai mic procent in intentiile de vot din ultimele sapte luni.

Pentru PSD este cel mai slab scor din ultimele 8 luni. Doar in ianuarie a mai inregistrat partidul condus de Marcel Ciolacu un procentaj mai slab (20,6%), in rest avand intre 23 si 25 de procente.

PNL ramane pe primul loc cu 33,6% din intentiile de vot la parlamentare.

Pe locul 3 in ierarhia politica este Alianta USR – USR, cu 18,3% din optiuni – o usoara crestere fata de luna iulie, cand Alianta avea 17,2%.

Pro Romania creste in aceasta luna, ajungand la 10,6%, dupa ce in iulie partidul lui Victor Ponta cobora la 9,7%.

UDMR stationeaza deasupra pragului electoral cu 5,7%, dupa ce in iunie era creditata cu doar 3,4%, iar in iulie inregistra o revenire (5,6%).

PMP ramane sub limita care i-ar permite sa intre in Parlament (4,1%), iar ALDE scade si mai mult in sondaje, fiind creditata cu doar 2,4% din intentiile de vot. Pentru formatiunea lui Calin Popescu Tariceanu este cel mai slab scor, reprezentand mai putin de o treime din procentajul pe care il avea in urma cu exact un an (7,4% in august 2019).

Barometrul Europa FM a fost realizat de IMAS in perioada 6 – 26 august, pe un esantion de 1010 persoane si are o marja de eroare de 3,1%.

Comentarii: