Precizari ale presedintelui Iohannis privind „dezvaluirile” inculpatului Dan Andronic. Furie pe posturile TV ale penalilor

politica

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Madalina Dobrovolschi, a anuntat pozitia presedintelui privind scandalul SIPA, declansat de inculpatul Dan Andronic.

„Exista o legislatie foarte clara, aplicabila in acest caz. Exista persoane indreptatile sa faca toate demersuril necesare. Nu presedintele a clasificat documentele. Admnistratia prezidentiala nu are atributii in domeniul clasificarii sau declasificarii. Legislatia in vigoare trebuie respectata in litera si spiritul ei”, a declarat purtatorul de cuvant a presedintelui.

Imediat dupa declaratii, realizatorii Antena 3 l-au acuzat pe presedintele Iohannis ca refuza sa se implice in „abuzurile” din Justitie.

Dan Andronic a dezvaluit luni, intr-un articol publicat in Evenimentul Zilei, ca arhiva SIPA ar fi fost copiata in timp ce era inventariata de o comisie desemnata de Monica Macovei, ministru al Justitiei la acea data.

”Din arhiva SIPA, in timp ce era inventariata de comisia desemnata de Monica Macovei, au fost copiate documente”, spune jurnalistul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: