Precizarile echipei lui Ciolos, dupa ce USR a anuntat referendum privind fuziunea cu Platforma 100. Care este acum prioritatea lui Dacian Ciolos

politica

Coordonatorul proiectului Romania 100, Alin Cristian Mituta, tine sa precizeze ca initiativa unui grup de membri ai USR de a declansa un referendum intern privind fuziunea cu miscarea lui Dacian Ciolos nu a fost discutata si cu fostul premier. Mituta spune ca prioritatea lui Ciolos in acest moment este „de a construi alaturi de comunitatea celor 35 000 de sustinatori si peste 8000 de membri activi solutii concrete pentru modernizarea Romaniei”.

„Vreau sa confirm si eu ca acest referendum intern care inteleg ca va fi initiat de USR pe tema ‘colaborarii/fuziunii’ cu Platforma Romania 100 este o initiativa exclusiva a USR care nu a fost discutata sau agreata cu RO100.

La acest moment, prioritatea Romania 100 este de a construi alaturi de comunitatea celor 35 000 de sustinatori si peste 8000 de membri activi solutii concrete pentru modernizarea Romaniei, asa cum am anuntat si ne-am asumat. Din acest motiv, pe agenda Platformei Romania 100 nu exista niciun fel de fuziune.

Ramanem deschisi colaborarii constructive cu organizatii sau partide pentru proiecte care sunt in acord cu obiectivele Platformei Romania 100, asa cum de altfel este cazul Comisiei de Taiat Hartii #2, un proiect concret in care RO100 colaboreaza cu USR pentru a continua procesul de debirocratizare inceput de Guvernul Ciolos.

Si ar mai fi ceva, pentru ca am vazut multe speculatii pe aceasta tema: Dacian Ciolos nu are de gand sa preia niciun partid. Avem destula treaba la Platforma Romania 100”, a trasmis Mituta.

Anterior, deputatul USR Ionut Mosteanu a detaliat cum a aparut initiativa unui referendum intern privind fuziunea cu Romania 100.

„Colegul Vasile Deac, presedintele filialei USR Mehedinti, a initiat un nou referendum in iulie – unul in care membrii USR urmeaza sa se pronunte asupra oportunitatii demararii unor discutii formale de apropiere intre USR si Platforma Romania 100. A strans 200 de semnaturi si referendumul a fost aprobat de Biroul National in data de 2 august urmand a se desfasura la inceputul lui octombrie.

Ieri au aparut multe manipulari si insinuari legate de acest lucru si vreau sa le clarific:

– As vrea sa precizez din capul locului ca USR nu s-a consultat cu Platforma Romania 100 pentru stabilirea acestui referendum, aceasta fiind strict o initiativa a colegului Vasile Deac si a colegilor lui de la USR Mehedinti.
– oricare 200 de membri USR pot initia un referendum intern.
– referendumul din octombrie va clarifica daca membrii USR isi doresc (sau nu) o apropiere de Platforma Romania 100.
– Biroul National va lua act de vointa bazei partidului si va demara (sau nu) discutii formale cu RO100, daca si RO100 va fi de acord.
– orice concluzie a acestor posibile discutii va deveni o actiune concreta doar dupa aprobarea unui Congres USR”, a precizat Mosteanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: