Precizarile lui Ciolos privind evacuarea Antena 3: „LEGEA trebuia aplicata mai demult”

news

Premierul Dacian Ciolos, aflat la Bruxelles, a declarat ca nu avea cunostinta despre decizia ANAF de a evacua Antenele in termen de 5 zile pentru ca nici nu trebuia sa fie informat.

„Sa nu cerem guvernului independent, in cateva luni de zile, sa rezolve probleme care au fost lasate in asteptare de ani de zile, inclusiv chestiunea cu Antena 3 (…) E o decizie judecatoreasca acolo si ANAF-ul s-a trezit fix acuma sa o scoata, pe ultima suta, fara sa intrebe pe nimeni. Eu nu am fost intrebat. Nici eu, nici doamna ministru de Finante – nu ca trebuia sa fim informati formal – presedintele ANAF decide cum aplica legea, trebuia sa o aplice mai demult (…) a decis sa o aplice fara sa ma informeze asa incat nu am eu ce explicatii sa dau pentru deciziile pe care le ia un responsabil al unei agentii care e in subordinea guvernului, dar care nu trebuie sa ceara aprobarea guvernului pentru anumite decizii”, a spus Ciolos, marti, la Bruxelles, intr-o discutie cu jurnalistii, citat de Agerpres.

Intrebat de ce se duce, in aceste conditii, miercuri, la Senat, premierul Dacian Ciolos a raspuns: „Ma duc pentru ca presedintele Senatului m-a invitat. Am cerut o informare si din partea ANAF-ului legat de contextul in care s-a luat decizia asta.(…) Eu pot sa inteleg ca in 5 zile e greu sa-ti muti lucrurile, pe de alta parte, nu am decis eu lucrul asta si nu eu am pus in lege termenul acela de 5 zile”.

Senatul a decis, la propunerea presedintelui Calin Popescu-Tariceanu, sa ii solicite premierului Dacian Ciolos sa vina, miercuri, in plen, ca sa explice actiunea institutiilor din subordinea Guvernului la adresa televiziunilor trustului Intact.

Decizia a fost luata marti de senatori cu 70 de voturi pentru, doua impotriva si trei abtineri. Toate grupurile parlamentare s-au exprimat in sprijinul propunerii presedintelui Senatului.

Imobilele in care isi desfasoara activitatea posturile de televiziune Antena 1 si Antena 3 trebuie evacuate in termen de cinci zile, in urma notificarii primite, luni, de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti, care pune in executare sentinta penala din 2013, ramasa definitiva.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: