news

Precizarile Politiei, Targu-Neamt a devenit „zona speciala” cu grad ridicat de pericol. Cinci focuri de arma au fost trase in timpul scandalului dintre clanurile de interlopi

Politistul care a tras focuri de avertisment in cazul conflictului produs joi, in Targu Neamt, a folosit armamentul din dotare din cauza numarului mare de participanti si comportamentului violent al acestora, precizeaza IGPR.

19 politisti si 5 jandarmi au participat la aplanarea conflictului produs joi, in Targu Neamt, iar acestia au identificat si au condus la sediul Politiei orasului Targu Neamt persoanele implicate, informeaza IGPR.

Potrivit unui comunicat de presa, din cauza numarului mare de participanti si comportamentului violent al acestora, pentru aplanarea conflictului s-a folosit armamentul din dotare de catre unul dintre politistii ajunsi la fata locului. Acesta a executat, in plan vertical, cinci focuri de arma, iar celalalt politist a tinut permanent legatura cu dispeceratul unitatii, transmitand informatii in timp real si solicitand sprijinul unor forte suplimentare.

Cercetarile au fost coordonate, de la sediul politiei orasenesti din Targu Neamt, de adjunctul Inspectoratului pe linie de ordine si siguranta publica.

In urma verificarilor, s-a stabilit ca intre doua familii a avut loc un conflict spontan, care a avut ca punct de plecare unele divergente legate de paternitatea unui copil.

Totodata, s-a stabilit ca, in urma celor intamplate, pe langa afectarea climatului de ordine si siguranta publica, au fost distruse geamurile unui spatiu comercial si a unei locuinte, precum si avarierea unui autoturism.

De la fata locului au fost preluate imagini, iar dupa vizualizarea acestora si audierea martorilor au fost identificate si depistate 10 persoane, care au fost conduse, pentru audieri, la sediul Politiei orasului Targu Neamt.

Pe numele acestora au fost emise ordonante de retinere, pe o perioada de 24 ore, sub aspectul savarsirii infractiunilor de tulburare a ordinii si linistii publice si incaierare, fiind introdusi in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Neamt.

Ulterior, in urma activitatilor specifice, au mai fost identificate alte 42 de persoane care au fost prezente in zona de manifestare a situatiei conflictuale.

Dintre acestea, s-a solicitat Parchetului de pe langa Judecatoria Targu Neamt extinderea urmaririi penale, in personam, pentru inca 15, 4 fiind deja depistate si audiate, urmand a fi luata impotriva acestora masura retinerii, pentru o perioada de 24 de ore, sub aspectul savarsirii acelorasi infractiuni si introducerea lor in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Neamt.

Pana la acest moment nu au fost depuse plangeri penale pentru comiterea infractiunilor de lovire sau alte violente de catre niciunul dintre participanti.

Cercetarile continua, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate in acest conflict, stabilirea participatiei si, implicit, luarea masurilor legale care se impun.

De asemenea, vineri, la nivel local, s-a hotarat ca pe raza orasului Targu Neamt sa fie instituita zona speciala de ordine publica, pe o perioada de 30 zile, stabilindu-se masuri concrete de suplimentare a dispozitivului si organizarea de actiuni preventiv-reactive. Dupa aceasta perioada, se va realiza o noua evaluare a situatiei operative, iar in functie de rezultatul acesteia se vor dispune masuri in consecinta, se mai arata in comunicat.

Politia orasului Targu Neamt a fost sesizata, joi, 5 iulie, in jurul orei 21.25, prin apel la 112, despre faptul ca pe strada Radu Teoharie, din orasul Targu Neamt, are loc un conflict intre mai multe persoane care se lovesc reciproc cu diferite corpuri contondente, fara a se preciza numarul aproximativ al persoanelor participante, informeaza IGPR.

Conform principiului ‘cel mai aproape de locul evenimentului intervine’, la fata locului s-a deplasat un echipaj de ordine publica, format din doi politisti, care a ajuns la locatia indicata, in mai putin de cinci minute de la sesizare.

„Dupa aproximativ 5 minute de la sosirea primei patrule, la fata locului a ajuns si un echipaj din cadrul formatiunii de investigatii criminale din cadrul Politiei Targu Neamt, format din doi politisti, care se aflau in tinuta civila. Ulterior, dupa alte cateva minute, au mai intervenit doi politisti rutieri, doi politisti de investigatii criminale, precum si seful formatiunii de ordine publica, toti din cadrul Politiei orasului Targu Neamt. De asemenea, au fost alertate si doua grupe din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, care au plecat spre locul evenimentului de la o alta misiune, executata pe raza comunei Tazlau, precum si un echipaj din cadrul I.J.J. Neamt”, se arata in comunicatul IGPR.

Joi seara, zeci de romi din doua clanuri rivale s-au incaierat cu bate si topoare pe o strada din orasul Targu Neamt. Dupa o sesizare facuta la 112, la fata locului a ajuns, initial, un politist, care insa nu a facut fata situatiei. Acesta a fost nevoit sa traga in aer mai multe focuri de arma, dar cei implicati in bataie nu s-au oprit. Astfel, la fata locului s-au deplasat echipaje de interventie de la Politie si Jandarmerie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

2 ore ago

Vantul impinge incendiul din Canada departe de orasul petrolier Fort McMurray

Vanturile favorabile vor indeparta incendiul puternic de vegetatie de orasul canadian cu nisipuri bituminoase Fort…

3 ore ago

Experiment Airbus: Aeronava jumatate avion, jumatate elicopter

Airbus Helicopters a prezentat, miercuri o aeronava experimentala, jumatate avion si jumatate elicopter, in cautarea…

3 ore ago

Momentul in care Robert Fico este impuscat in plina strada, surprins intr-o filmare cu telefonul – VIDEO

Momentele socante in care premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova, dupa o sedinta…

2 ore ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

5 ore ago