Precizarile taioase ale lui Lazar dupa intalnirea cu Tudorel. Ministrul va trebui sa caute acum alte motive de atac la adresa DNA

news

Procurorul general al Romaniei a declarat, marti, dupa discutia cu ministrul Justitiei, procurorul-sef interimar DNA si procurorul-sef DIICOT, ca exista un deficit de 450 de procurori in Ministerul Public si, de aceea, a fost nevoie de delegarea procurorilor.

„A fost o invitatie a ministrului Justitiei la o discutie cu caracter general in problematica conducerii Ministerului Public. Problemele puse in discutie sunt cele legate de resursele Ministerului Public, care sunt locurile vacante, de ce a fost nevoie sa fie delegati anumiti procurori pe anumite pozitii vacante. Am facut o analiza si am remarcat ca intr-adevar exista un deficit de circa 450 de procurori in Ministerul public.

Aceasta imprejurare ne-a obligat sa delegam procurori care sa indeplineasca temporar functiile si in pozitiile respective ale Ministerul Public. Dupa ce va fi aprobat statul de personal in Ministerul Public, care acum se afla la Ministerul Justitiei, vom putea declansa procedura de titularizare a procurorilor. Atunci se va curma suspiciunea si orice suspiciune publica cu referire la faptul ca anumiti procurori nu sunt titularizati pe functiile lor”, a declarat Augustin Lazar, la iesirea din sediul ministerului Justitiei, citat de Mediafax.

Procurorul general a reiterat ideea potrivit careia delegarile realizate in functiile respective atat la DNA, cat si Ministerul Public au fost realizate in conditiile legii, la momentul in care s-a dat ordinul de delegare.

„Pentru a curma discutia publica si a asigura increderea in institutia Ministerului Public in rolul de a respecta legea, de a apara drepturile cetatenilor, am dispus din motive de oportunitate, incetarea delegarilor colegilor care nu aveau conditiile de vechime urmand poate sa revina daca vor dori, cand vor avea vechimea respectiva la DNA sau DIICOT. Prin urmare, nu am vrut sa lasam aceste suspiciuni si am considerat sa incetam delegarea pentru 6 procurori si in niciun caz cum s-a vehiculat in media ca au fost dati afara”, a mai spus Lazar.

Procurorul general, Augustin Lazar, a dispus luni incetarea delegarii pentru sase procurori din DNA, care nu indeplineau conditia de vechime in functie de minim 8 ani.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: