externe

„Predictiile” lui Medvedev pentru 2023: „Texas si California isi vor declara independenta/ Uniunea Europeana se va sparge”

Fostul presedinte rus Dmitri Medvedev a publicat pe Telegram o lista de predictii pentru anul 2023, una mai ciudata decat cealalta.

Oficialul rus, care in prezent ocupa functia de vicepresedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a postat luni 10 predictii pe canalul sau Telegram: „Inainte de un nou an, tuturor le place sa faca predictii”.

Lista sa include previziuni privind pretul barilului de petrol, desfiintarea Uniunii Europene si un razboi civil in Statele Unite.

Potrivit lui Medvedev, un „razboi civil” american ar duce la „separarea Californiei si a Texasului in state independente” si la „crearea statului de uniune Texas si Mexic”.

Fondatorul Tesla si CEO-ul Twitter, Musk, ar urma apoi sa aiba o „victorie ulterioara” in timpul alegerilor prezidentiale „in unele dintre statele atribuite republicanilor dupa razboiul civil”, a adaugat Medvedev.

Oficialul rus prognozeaza ca Marea Britanie va reveni in UE, insa UE se sparge. El scrie, de asemenea, despre crearea unui „al patrulea Reich”, sau a unui nou imperiu german format din tarile din jurul Germaniei, care va intra in cele din urma in razboi cu Franta.

Predictiile lui Medvedev vin in contextul in care propria sa tara se indreapta spre noul an cu pierderi masive in razboiul cu Ucraina. Numai in ziua de Craciun, aproximativ 550 de soldati rusi au murit in lupta, ceea ce ridica bilantul mortilor la cel putin 102.600 de soldati de cand Rusia a invadat Ucraina in februarie, potrivit oficialilor ucraineni, precizeaza Newsweek USA.

Presedintele rus Vladimir Putin l-a numit pe fostul presedinte Dmitri Medvedev intr-o noua functie – cea de prim-vicepresedinte al Comisiei militaro-industriale, potrivit decretului publicat de guvern, anunta CNN.

Decretul semnat de Putin a introdus modificari in Comisia militar-industriala si l-a inclus pe Medvedev, care este in prezent vicepresedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, in functia de prim-vicepresedinte al acesteia.

Comisia militar-industriala este un organism permanent creat pentru a asigura implementarea politicii de stat in domeniul complexului militar-industrial si a sprijinului tehnico-militar pentru aparare, securitate nationala si aplicarea legii, potrivit site-ului guvernului. Putin insusi este presedintele comisiei.

Ministrul apararii, Serghei Soigu, seful Statului Major General, Valeri Gerasimov, secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patrusev, sefii Serviciului de Informatii Externe, FSB, Garzii Nationale si altii fac parte, de asemenea, din consiliul comisiei.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

21 de minute ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

O oră ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

2 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

2 ore ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

2 ore ago