Predoiu anunta ca Ministerul Justitiei nu este implicat in extradarea Elenei Udrea: „Ea este in custodia autoritatilor bulgare si va fi prezentata instantei”

politica

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat, vineri, ca ministerul pe care il conduce nu este implicat in procedura de aducere in tara a Elenei Udrea, adaugand ca aceasta este in custodia autoritatilor bulgare si va fi prezentata instantei.

„Ministerul Justitiei nu are o echipa trimisa acolo, pentru ca nu e implicat in procedura. (…) Este in atributia noastra sa sprijinim acest proces la cerere. Deci, daca Tribunalul Bucuresti sau instanta bulgara ne solicita sprijin cu furnizare de documente, asa scrie procedura, atunci se implica si Ministerul Justitiei, fiind vorba de un mandat european de arestare. Deocamdata, ea este in custodia autoritatilor bulgare si va fi prezentata instantei”, a declarat Catalin Predoiu, la Ministerul Justitiei, citat de Agerpres.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a fost data in urmarire, joi, anuntul fiind postat joi pe site-ul Politiei Romane, dupa ce nu a fost gasita la domiciliu, in urma condamnarii definitive in dosarul „Gala Bute”.

„Impotriva numitei Udrea Elena-Gabriela a fost emis mandatul de executare a pedepsei inchisorii nr. 44 din 05.06.2018 de catre Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, fiind condamnata la 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si abuz in serviciu”, se arata pe site-ul Politiei.

Un complet format din cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins joi, ca nefondate, contestatiile in anulare depuse de Elena Udrea si ceilalti inculpati din dosarul ‘Gala Bute’.

Decizia instantei a fost luata cu majoritate de voturi. A existat si o opinie separata in complet, in sensul admiterii contestatiilor depuse de inculpati si DNA.

In acest dosar, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, a primit trei ani.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: