„Predoiu duce justitia cu presul”. Protest in fata Ministerului Justitiei, „Predoiu trage de timp” in privinta desfiintarii Sectiei Speciale

politica

Comunitatea Declic a organizat, luni dimineata, un protest in fata sediului Ministerului Justitiei fata de e modul in care gestioneaza ministrul Catalin Predoiu proiectul de lege pentru desfiintarea Sectiei Speciale.

Protestatarii au adus un covor rosu pe care au fost asezate litere pentru a forma cuvantul „Justitie”. El a fost acuzat ca „ii duce cu presul” pe romani.

”Nu putem sa dezbatem la nesfarsit un proiect pe care ni-l cer magistratii, Comisia de la Venetia si cetatenii. Nu credem ca din intamplare ministrul Predoiu a pus proiectele pentru legile justitiei in dezbatere chiar in ziua in care Comisia Europeana critica inactivitatea Guvernului in privinta functionarii justitiei”, a declarat Catalina Hoparteanu, campaigner Declic.

„Dezbaterea lansata din nou de ministrul Justitiei este a treia privind acelasi proiect: una a fost anuntata in luna februarie, alta in iunie, iar acum vedem o dezbatere-record, de inca 6 luni. In acest timp, cel mai probabil, Curtea de Justitie a Uniunii Europeane se va pronunta asupra desfiintarii Sectiei Speciale, iar Guvernul va trebui sa puna de indata in aplicare hotararea”, precizeaza Declic.

Petitia Declic privind desfiintarea Sectiei Speciale a fost semnata de peste 19.000 de cetateni.

Mai mult despre: ,

Comentarii: