UPDATE Prefectura Brasov vrea sa cazeze REFUGIATI si in casele oamenilor: „Romanii sunt ospitalieri”

news

Intr-un document intern al Prefecturii Brasov, in care se propune un plan de repartizare a refugiatilor pe teritoriul judetului, se afirma ca posibilitatea de cazare este redusa, insa se ia in calcul si trimiterea migrantilor in satele din judet, pentru a locui in casele oamenilor.

UPDATE „Transilvania Expres”, ziarul care a publicat declaratiile, spune ca informatia este falsa, fiind o pacaleala de 1 aprilie.

Potrivit unor surse din Prefectura Brasov, un document intern, aflat in faza de ciorna, propune un plan de repartizare pe intreg teritoriul judetului, pentru a reduce presiunea unui flux atat de mare de populatie intr-un timp scurt. „Ar putea fi nevoie doar de cazarea a 400 in Brasov, ceea ce se poate rezolva cu camine studentesti golite si nu e mare lucru pe timpul verii, apoi s-ar mai comasa studentii, iar celelalte municipii si orase, in numar de zece, urmand a prelua de la 100 la 200 de persoane. De asemenea, exista o varianta de cazare si la tara, doar se stie ca romanii sunt ospitalieri, sa stea pe la oameni acasa, si asa sunt satele goale de tineri. Pot sa stea la batrani, sa dea o mana de ajutor, sunt si mai usor de hranit cu ce se gaseste in gospodarie, iar din indemnizatiile pe care le primesc refugatii pot da bani batranilor, se stie ce pensii de nimic au pensionarii de CAP”, au declarat surse din Prefectura pentru Transilvania Expres.

Romania s-a oferit sa gazduiasca 1.705 persoane refugiate sau solicitante de azil in UE, in cadrul primului mecanism de relocare a refugiatilor stabilit la nivelul Uniunii, iar prin mecanismul de cote obligatorii, stabilit ulterior, Romania ar urma sa primeasca intr-o prima etapa alti 2.475. In total, pana in 2017, tara noastra trebuie sa gazduiasca 4.180 de persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: