Pregatiri de RAZBOI in Coreea de Sud: „Phenianul lui Kim Jong Un va fi facut una cu pamantul”

externe

Armata Coreei de Sud a pregatit un plan care prevede atacuri preventive masive asupra capitalei surorii din nord, Phenian.

Acest atac preventiv va avea menirea de a distruge aproape total capitala nord-coreeana, daca tara condusa de Kim Jong Un incepe pregatirile pentru un atac nuclear, noteaza agentia Yonhap, citata de Off News.

Sursa citata se bazeaza pe spusele unor ofiteri militari de la Seul.

„Fiecare sector al Phenianului, mai ales acelea in care se afla ministere ale guvernului, va fi distrus total cu rachete balistice, imediat ce Coreea de Nord da cel mai mic semn ca vrea sa foloseasca arme nucleare. Cu alte cuvinte, capitala din nordul peninsulei Coreene va fi facuta una cu pamantul”, a spus sursa din armata sud-coreeana.

Conform unei alte surse militare, Coreea de Sud poate folosi rachete sol-sol cu raza de actiune de 300, 500 si 1000 de kilometri.

Tensiunea dintre Coreea de Sud si vecinul din nord a escaladat dupa ce armata sud-coreeana a desfasurat actiuni comune cu armata SUA in regiune. Drept raspuns, Kim Jong Un a lansat trei rachete balistice de mare putere in Marea Japoniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: