Preluarea presedintiei UE de catre Romania, in pericol. Avertismentul venit de la un europarlamentar PSD

politica

Europarlamentarul PSD Victor Bostinaru a declarat, la RFI, ca exista riscul ca preluarea presedentiei UE de catre Romania in 2019 sa fie pusa in pericol de criza actuala de la guvernare.

Potrivit acestuia, criza guvernamentala de la inceputul anului este un „cadou” cum nu se poate mai toxic pe care partidul il poate face Centenarului Marii Uniri.

Victor Bostinaru crede ca „PSD ar trebui sa faca astazi ceea ce n-a facut in nici una din cele doua ocazii, cand a nominalizat candidatul pentru prim-ministru: o discutie democratica, pentru a stabili pe de o parte ce asteptari are partidul de la viitorul prim-ministru, iar pe de alta parte ce asteptari are de la viitorul Guvern, inclusiv sub dimensiunea nominalizarii unor personalitati cu o reala formatie profesionala de natura a garanta buna performanta in calitatea de prim-ministru-ministri si pe de alta parte o capacitate reala de a dialoga cu societatea romaneasca si cu partenerii internationali”.

In opinia sa, „PSD astazi trebuie sa faca un efort politic de salvare a propriei sale existente”.

„Daca PSD va opta pentru o solutie facila, de genul un baiat simpatic care sa fie premier, pentru ca asta ne place noua, atunci PSD-ul risca sa se sinucida din perspectiva viitoarelor alegeri europene, prezidentiale, in primul rand si apoi a celor parlamentare. Dincolo de esecul propriu al partidului, cred ca PSD-ul astazi este intr-o operatiune de salvare nu doar a propriei credibilitati, dar si de recastigare a credibilitatii Romaniei, ca tara, pentru ca aceasta criza la debut de 2018 e cel mai otravit cadou pe care partidul meu il putea face Centenarului Marii Uniri”, considera europarlamentatul social-democrat.

Intrebat ce semnal da PSD in plan extern, schimband doi premieri intr-un an, Bostinaru a raspuns: „Semnalul este ingrijorator, este un semnal de neincredere a comunitatii internationale, pentru ca predictibilitatea e preconditia oricarei relatii durabile intre parteneri. Este in egala masura un semnal preocupant din perspectiva capacitatii Guvernului Romaniei de a gestiona anul viitor presedintia europeana”.

„Cred ca daca Romania nu se stabilizeaza intr-un orizont scurt, cand spun asta ma gandesc la doua saptamani de zile, daca tensiunile vor escalada, daca ajungem la o instabilitate cronica, atunci Romania poate fi confruntata si o spun ca pesedist si cu o imensa ingrijorare si parere de rau, Romania poate fi confruntata inclusiv cu punerea in discutie a viitoarei presedintii, dar sunt convins ca nu se va ajunge acolo”, spune eurodeputatul PSD.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: