Premier cu adevarat roman: „Ma bucur pentru numirea Laurei-Codruta Kovesi. Este un exemplu clar ca Europa de Est poate livra justitiari anti-coruptie puternici”

politica

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, o felicita pe Laura Codruta Kovesi si o invita in vizita la Chisinau. Premierul Romaniei in schimb a dat ordin sa ambasadoarea Luminita Odobescu sa voteze impotriva lui Kovesi.

„Votul de astazi pentru Laura Codruta Kovesi pentru functia de procuror-sef european este un exemplu clar ca Europa de Est poate livra justitiari anti-coruptie puternici, care aduc valoare pentru intregul continent.

Ma bucur pentru numirea Laurei-Codruta Kovesi, o asteptam oricand la Chisinau, avem ce discuta”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Premierul Romaniei, in schimb, spune ca alegerea lui Kovesi pericliteaza imaginea Romaniei.

„A fost opinia altor state membre, repet punctul meu de vedere, legea trebuie respectata, in fata legii toti trebuie sa fim egali si ca este important ca inainte de a ocupa un post sa poti sa clarifici toate acuzatiile care planeaza asupra persoanei tale. Ma intreb daca doamna Codruta Kovesi ajunge procuror general si daca din aceste afirmatii sunt unele adevarate, eu imi doresc sa nu fie adevarate, dar daca sunt adevarate aceste acuzatii, atunci cine va avea de suferit? Eu nu vreau sa ma refer la persoana, dar cu siguranta imaginea Romaniei ar avea de suferit”, a declarat Premierul Viorica Dancila pentru Europa Libera.

Intrebata cum a votat joi reprezentantul Romaniei, Dancila a raspuns: ”Asa cum am spus, impotriva”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: