Premiera: Carmen Iohannis si-a anuntat planurile ca Prima Doamna a Romaniei

news

Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, a declarat joi ca i-ar placea sa se implice in educatie si in sustinerea tinerelor talente.

„Deocamdata n-am inceput exact cu activitatea, insa promit ca o sa incerc sa fac ceva si pentru cei de acasa si pentru cei de afara, cat imi sta in putinta. Mi-ar placea sa ma implic in educatie si sustinerea tinerelor talente, de ce nu?”, a spus Carmen Iohannis, care a participat alaturi de seful statului la intalnirea cu reprezentantii comunitatii romanesti din Germania organizata la Ambasada Romaniei la Berlin.

Ea a aratat ca isi doreste sa fie in continuare profesor, ”macar pentru jumatate de norma”. Sotia sefului statului a adaugat ca ii este greu sa faca naveta Sibiu-Bucuresti, dar deocamdata nu are unde sa se mute.

„Cand o sa avem un loc al nostru o sa ne gandim, dar deocamdata nu avem unde sta. (…) Trebuie sa mai asteptam un pic”, a spus Carmen Iohannis, intrebata daca intentioneaza in viitor sa se mute la Bucuresti.

Pe de alta parte, ea a sustinut ca nu a mers in vizita oficiala efectuata de presedintele Iohannis in Republica Moldova deoarece avea ore, dar si pentru ca ”nu era cazul” sa fie prezenta.

Sotia presedintelui explicat ca incearca sa se obisnuiasca cu rolul de ”prima doamna”, un rol ”interesant dar si foarte greu” si a afirmat ca ”intalnirea cu oamenii ii da emotii pozitive si foarte placute”.

Carmen Iohannis a catalogat vizita din Germania drept ”superba”: „Berlinul este un oras foarte frumos. Faptul ca sunt atatia romani in Germania este un lucru important pentru noi. Ne dorim sa le mearga bine celor de aici si poate, candva, sa se intoarca acasa”.

Sotia sefului statului a precizat ca nu a reusit sa se intalneasca cu socrii la Berlin, in contextul vizitei presedintelui Iohannis in Germania.

Sursa: Agerpres

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: