Premiera, Ciolos intra in ring si il spulbera pe Dragnea: „Va catarati pe fricile oamenilor. Tentativele de intimidare nu-si au locul”

politica

Premierul Dacian Ciolos ii raspunde lui Liviu Dragnea, dupa ce acesta a sustinut ca guvernul pregateste „fraudarea alegerilor”. Ciolos a tinut sa faca si precizari legate de amenintarile lui Dragnea.

„Am inteles ca domnul Liviu Dragnea este ingrijorat de posibila fraudare a alegerilor parlamentare. Stiu ca dumnealui este un om cu experienta in organizarea alegerilor si mai stiu ca, in trecut, nu totul a mers bine din acest punct de vedere.

Vreau sa-i asigur pe romani de urmatoarele:
• Da, acest guvern face tot ce-i sta in putere pentru a limita la maxim posibilitatile de fraudare a procesului electoral.
• Da, acest guvern a implementat deja cu succes la alegerile locale un sistem electronic de monitorizare a prezentei la vot, prin care se depisteaza cu usurinta tentativele de vot multiplu. Acelasi sistem va fi folosit si la alegerile parlamentare.
• Da, acest guvern a decis supravegherea video a sectiilor de vot dupa inchiderea urnelor, pentru a ne asigura ca numararea voturilor la alegerile parlamentare se desfasoara corect.
• Da, acest guvern a decis sigilarea stampilelor de vot imediat dupa finalizarea procesului de votare, astfel incat sa ne asiguram ca ele nu mai circula dupa inchiderea urnelor.
• Da, acest guvern a decis sa deschida mai multe sectii de vot in afara granitelor, pentru a ne asigura ca romanii din diaspora nu mai stau la coada cu orele pentru a-si exercita un drept fundamental.

Ne-am asumat responsabilitatea de a organiza alegeri corecte si o vom face.

Ministerul Afacerilor Interne a invitat deja partidele sa-si trimita reprezentanti care sa asiste la toate pregatirile pentru alegerile parlamentare. Invitatia e in continuare valabila. Am actionat si vom continua sa actionam transparent.

Autoritatea Electorala Permanenta este in subordinea Parlamentului, nu a Guvernului. De aceea, daca domnul Dragnea este preocupat de stabilitatea acestei institutii, are posibilitatea de a-si mobiliza partidul pentru a face o noua numire la Presedintia AEP. Daca are suspiciuni in legatura cu softul de numarare a voturilor, poate solicita Parlamentului sa lamureasca aceste lucruri direct cu conducerea AEP”, a scris Ciolos pe Facebook.

Premierul a raspuns si amenintarilor lui Liviu Dragnea, care spune ca „astia vor plati toti” dupa alegeri. „Vom face dreptate pana la capat”, a declarat Dragnea, duminica seara.

„Constat ca aveti tendinta sa saditi teama si indoiala in sufletul oamenilor, ca sa va catarati apoi pe fricile lor in batalia electorala. Ma abtin sa interpretez declaratiile dumneavoastra despre ‘dreptate pana la capat’. Va asigur insa ca acest guvern sprijina Justitia sa-si faca treaba, tocmai pentru ca tentativele de intimidare sa nu-si mai aiba locul intr-o campanie electorala. Eu cred ca a venit vremea ca, in loc de teama si ura, liderii acestei tari sa sadeasca incredere si optimism ca se poate si altfel: fara minciuna, fara populism, fara coruptie. Indrazniti sa credeti si dumneavoastra, domnule Dragnea”, a scris Ciolos.

Citeste si: Penalii anunta „dreptate pana la capat”. Dragnea: „Dupa alegeri, toti astia – Iohannis, Ciolos – vor trebui sa plateasca si vor plati”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: