Premiera, Dragnea il pune la punct in public pe Tariceanu: „Sa nu ne jucam cu vorbele, trebuie sa primesc raspuns”

politica

Liviu Dragnea s-a aratat, vineri, extrem de iritat de afirmatiile lui Calin Popescu Tariceanu, potrivit caruia Romania nu este pregatita sa asigure presedintia Consiliului UE.

„Trebuie sa vedem daca ne putem aseza la aceeasi masa sa avem obiective comune. Trebuie sa primesc raspuns la afirmatia care se refera la incapacitatea Romaniei de a asigura presedintia Consiliului. E o afirmatie foarte serioasa, daca exista argumente, trebuie sa le discutam, daca nu exista, trebuie sa nu mai existe astfel de afirmatii. Guvernul e pregatit, Camera Deputatilor e pregatita. Trebuie sa nu ne jucam cu vorbele”, a declarat, vineri, Liviu Dragnea.

Este pentru prima data cand Dragnea are o atitudine critica in public la adresa lui Taricanu de cand cele doua partide au preluat guvernarea.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca, in conditiile razboiului politic total din aceste luni, Romania nu este pregatita sa preia presedintia Consiliului UE. In opinia lui, cine crede ca liderii europeni vor fi intelegatori in an electoral se insala.

”In conditiile razboiului politic total din aceste luni, Romania nu este pregatita sa preia presedintia Consiliului UE. Este un avertisment in al doisprezecelea ceas pe care il adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, in special Presedintelui Romaniei si liderilor partidelor parlamentare din opozitie. Cine crede ca liderii europeni vor fi intelegatori cand in an electoral, oamenii politici de la Bucuresti se vor razboi se inseala. Romania deja pierde teren si va avea enorm de pierdut daca lucrurile nu se schimba de urgenta. Daca Presedintele si partidele de opozitie vor continua sa nege evidenta protocoalelor nelegale si abuzurilor si vor refuza orice dialog pentru ca Romania sa mearga inainte, atunci vom rata o mare sansa pe care o avem de a ne impune vocea la nivelul Uniunii Europene. Vom continua sa fim trimisi la colt de catre liderii europeni care inteleg mult mai bine jocurile politice si diplomatice si actioneaza in interesul propriilor tari”, a scris pe Facebook Calin Popescu Tariceanu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: