Premiera in istoria Rusiei. Moscova anunta ca a inceput retragerea din Kazahstan

externe

Fortele militare din cadrul Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva (OTSC), conduse de Rusia, au inceput joi retragerea din Kazahstan, a anuntat Ministerul Apararii rus, transmite AFP, citata de Agerpres.

„Unitatile soldatilor pacii din cadrul Organizatiei Tratatului de Securitate Colectiva (OTSC), indeplinindu-si sarcinile fixate, au inceput sa pregateasca materialul militar si tehnic pentru a fi incarcat in aparatele aviatiei ruse in vederea revenirii la baza lor permanenta”, a anuntat ministerul de la Moscova intr-un comunicat.

Aceste trupe, constituite in special din parasutisti rusi, au fost desfasurate la cererea presedintelui kazah Kasim-Jomart Takaev si sub egida OTSC, o alianta compusa din foste sase republici sovietice, aflata sub conducerea Moscovei si din care mai fac parte Belarus, Kazahstan, Armenia, Kargazstan si Tadjikistan.

Presedintele Kazahstanului, Kasim-Jomart Tokaev, a anuntat marti ca trupele din cadrul aliantei militare postsovietice OTSC, desfasurate in tara pe fondul protestelor violente care au afectat aceasta republica din Asia Centrala saptamana trecuta, vor incepe sa se retraga in termen de doua zile. Potrivit lui Tokaev, procesul de retragere nu va dura mai mult de 10 zile.

Mai mult despre:

Comentarii: