Premiera in presa, CTP refuza cutia „spaga” de la directorul SIE, PSD-istul Gabriel Vlase. Ce cadouri contine: „Sa o trimita la o casa de copii”

news

Cristian Tudor Popescu a dezvaluit, vineri seara, la Digi24 ce continea uriasa cutie cu produse pe care le-a primit cadou de la directorul SIE, Gabriel Vlase. Sunt foarte rare astfel de cazuri, in care jurnalistii dezvaluie cum incearca oficialii statului roman sa le cumpere bunavointa.

„Am primit aceasta cutie aici, la receptia Digi24, mi-au zis fetele de la receptie – «domnule Popescu aveti chestia asta». Am scuturat din cap, am ridicat-o, nu e usoara. Cantareste ceva si am deschis-o sa vad despre ce e vorba. Mai intai vedeti ce scrie aici, scrie «domnului Cristian Tudor Popescu, analist politic, Digi24». Si acum, ce gasim in cutie… Gasim, carevasazica, Henriete French trufes. Henriete. Cantuci con mandorle almond biscoti. Asa. Ferero roser. Bomboane foarte placute. D-asemenea, Mozart pralines. O ciocolata roasted hazelnut, excelence. Darc ciocolate cataniez. Lindor irezistibli smot extra darc. Tot ciocolate negre sau ce-or fi ele. Aici avem altceva, mouse de canard. Asta-i o rata, cum ar veni. Mouse de fouille de voilale, sunt pateuri. Avem si niste cafea, sa crestem tonicitatea.

Avem aici ceva pascal, panetone dopia delitia ciocolato con crema ciocolato. Trecem si la capitolul asta, ca sarbatorile pascale… Seridans cofe lichior. Doi intr-unul, alb si negru seridans. Dupa care Moet Chandons Imperial, champagne imperial!

Si, in sfarsit, ce merge, dupa o masa copioasa? Un coniac special original, Hennessy! Si mai este ceva, pe fundul cutiei se gaseste ceva mic, acest pliculet.

Sa va intreb eu ceva, am valoare in sensul ca sa moara dusmanii mei? Nu vedeti ce-i aici? Pai am valoare, dom’le! Ati mai primit dumneavoastra asa ceva, ati primi un magazinas vreodata ca o atentie?

Operatiunea asta se numea, pe vremea generalului Plesita de la DIE, Directia de Informatii Externe, brichisire. Adica se foloseau pentru a castiga bunavointa unor personaje politice de catre lucratori de la DIE, se foloseau diverse vinuri romanesti, se spune ca Hrusciov a fost convins cu un vin de piatra in legatura cu retragerea trupelor sovietice din Romania. Cu mese copioase si folcloriste.

Avem aici o foarte frumoasa stema si aici vedeti ce scrie: Directorul Serviciului de Informatii Externe cu complimente, Gabriel Vlase. Intreb si eu, oare eu sa fiu singurul care sa bucura de o atat de inalta apreciere, singurul din presa, din partea domnului director SIE, sau mai sunt si altii. Acesti altii, ca vreau sa stiu daca numai eu am valoare sau mai sunt altii, au primit ceva asemanator sau poate mai putin. As vrea sa stiu.

Apoi, acest mic butic, m-am gandit la un moment dat sa ies cu o mesuta si puteam sa daschiz o pravalie mica sa le comercializez aceste produse, oare este achizitionat din micile economii personale ale domnului Gabriel Vlase, sau din bugetul SIE? E o intrebare.

Finalmente, ce pot sa fac decat sa ii spun domnului Gabriel Vlase ca ii multumesc pentru aceasta inalta apreciere, ca acest colet, cine l-a adus il gaseste acolo unde l-a depus, adica la receptia Digi24, ii legam funda si fac si eu, asa, o sugestie – ar putea sa trimita dulciurile si cozonacul la o casa de copii. Iar bauturile sa le dea spionilor care l-au dibuit pe diplomatul ala rus, asa-zisul diplomat, el fiind un agent KGB care incerca sa racoleze cetateni romani pentru a obtine informatii. Sa le dea drept premiu acelor agenti, acelor spioni, le va creste mult vigoarea cu aceste produse.

Aceasta este celebra cutie. E prima oara cand primesc ceva de dimensiunile astea, un cosciugel asa n-am primit niciodata. Cand eram la Gandul mai primeam de la diversi, Asociatia Vanatorilor care trimiteau peste afumat, carnati de mistret. Le desfaceam pe toate si chemam redactia, se facea o mica petrecere si asta era. Dar aici nu mai e Asociatia Vanatorilor. Aici este domnul director al Serviciului de Informatii Externe”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Iata cartea de vizita, cu auriu, aflata in cutia cu cadouri pentru CTP.

Mai mult despre: ,

Comentarii: