Premiera incredibila in Parlament. Deputatii se substituie DNA si fac „ancheta” in cazul Rovanei Plumb: „Ce bataie de joc, Nicolicea si Iordache investigheaza”

politica

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a anuntat, miercuri, ca parlamentarii din Comisia Juridica vor face o „ancheta” in cazul solicitarii DNA de urmarire penala a fostului ministru al Mediului Rovana Plumb.

„Ca urmare a solicitarii Comisiei juridice si a notei Departamentului juridic (…), Biroul permanent a aprobat 8 zile pentru efectuarea anchetei si 3 zile pentru intocmirea raportului. In total sunt 11 zile, sub termenul maxim de 14 zile”, a precizat secretarul Camerei Deputatilor, Ioana Bran, citata de Agerpres.

O astfel de „ancheta” este o premiera in istoria Parlamentului din Romania.

„Pentru prima oara in ultimii 27 de ani, si cred ca stiu ce spun, conducerea Camerei Deputatilor a decis ca deputatii din comisia juridica sa faca o ancheta in cazul Rovanei Plumb, pentru care DNA cere inceperea urmaririi penale. Ancheta!

Nicolicea, Iordache ‘Alta intrebare’ si incompatibila Cataniciu interogheaza, cer documente, fac filaj. Si, dupa ce acesti inspectori Clouseau ai Parlamentului ancheteaza, decid daca-i ridica imunitatea lui tanti Plumb. Ce bataie de joc”, a comentat jurnalistul Mircea Marian.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul care o vizeaza si pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: