Premiera, Orban l-a taxat pe Vela in sedinta de guvern: „Sa fiti cu altceva pe clanuri, nu numai cu ochii”. Cere schimbarea sefilor din Politie care fac blat cu interlopii

news

Premierul Ludovic Orban a reactiobat ironic, vineri, in sedinta de Guvern dupa ce ministrul Marcel Vela i-a spus ca „suntem cu ochii” pe clanurile de interlopi.

„Domnule ministru Vela, am vazut ca ati capturat si ati reusit extradarea si aici vreau sa va incurajez sa transmiteti Politiei si Jandarmeriei ca trebuie sa intensifice lupta impotriva retelelor infractionale, impotriva clanurilor interlope, fara menajamente, toleranta zero fata de infractionalitate”, i-a spus Orban lui Vela.

„Am inteles, domnule prim-ministru, suntem cu ochii pe ei!”, a raspuns Vela.

„Sunteti cu ochii pe ei… Daca numai va uitati la ei, va dati seama ca… Sa fiti cu altceva pe ei. Aici trebuie sa asigurati o buna colaborare cu toti factorii institutionali care sunt implicati in acest efort atat de la cunoasterea efectiva a grupurilor infractionale, cat si colaborarea cu Justitia, cu procurorii, cu instantele, astfel incat sa fim extrem de eficienti in orice interventie, iar acolo unde sunt sefi de Politie si voi puteti cunoaste lucrul acesta care nu iau masurile impotriva acestor retele infractionale trebuie schimbati fara niciun fel de menajamente”, a spus apasat premierul Orban.

Ministrul de Interne a raspuns: „Am demarat mai multe controale”.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a cerut Corpului de Control efectuarea ”de indata” a unui control la Politia Capitalei, in urma declaratiilor facute la un post de televiziune de catre seful Serviciului Grupari Infractionale Violente, informeaza, vineri, Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, scopul controlului este de a verifica veridicitatea datelor prezentate in presa si a dispune, in cel mai scurt timp, masurile legale care se impun.

„Conducerea Ministerului Afacerilor Interne si-a asumat in mod public ca principale obiective in perioada urmatoare destructurarea gruparilor infractionale si tragerea la raspundere penala a membrilor acestora. Totodata, precizam ca nu vor fi tolerate niciun fel de abateri sau imixtiuni in activitatea structurilor MAI implicate in combaterea criminalitatii organizate”, precizeaza MAI.

Mai mult despre: ,

Comentarii: