Premiera. Peste 40 de organizatii ale protestatarilor ii solicita o intalnire lui Mihai Tudose. Mesaj civilizat al manifestantilor

politica

Peste 40 de organizatii care participa la protestele legate de legile justitiei ii solicita o intalnire premierului Mihai Tudose. „Dorim sa purtam o discutie institutionala, asezata, calma si rationala, fara stridentele inerente pozitionarilor politice sau civice din acest ultim an”, afirma semnatarii.

Semnatarii atrag atentia ca „in adoptarea legilor justitiei si in discutiile privind modificarea codurilor penale au existat deficiente majore ale dialogului si consultarii dintre legiuitor si societate in ansamblu”.

„Domnule Prim-ministru Mihai Tudose,

Cele 43 de organizatii civice semnatare, active in protestele de strada care au urmat emiterii ordonantei de urgenta nr. 13 si, ulterior, propunerilor de modificare a legilor Justitiei si codurilor penale, va solicita o intalnire in perioada 27-30 decembrie 2017, la discretia dumneavoastra.

Dorim sa purtam o discutie institutionala, asezata, calma si rationala, fara stridentele inerente pozitionarilor politice sau civice din acest ultim an. Consideram ca interesul pentru viitorul Romaniei, valorile democratice si statul de drept, libertatea si bunastarea concetatenilor nostri trebuie sa primeze, iar dialogul este singura solutie pentru prezervarea si consolidarea democratiei.

In adoptarea legilor justitiei si in discutiile privind modificarea codurilor penale au existat deficiente majore ale dialogului si consultarii dintre legiuitor si societate in ansamblu. Mai mult, fracturarea dialogului dintre legiuitor si institutiile independente ale statului, dintre legiuitor si institutiile europene, dintre legiuitor si partenerii nostri din Uniunea Europeana si NATO pune intr-un pericol major si iminent separatia puterilor in stat, respectiv rolul si credibilitatea noastra in lume. Riscam un derapaj fara precedent de la valorile democratice si de la drumul nostru alaturi de lumea libera, punand in pericol viitorul nostru ca natiune.

Stim ca functia de Prim-ministru presupune responsabilitate si greutatea deciziilor privind viata fiecarui roman. Ele trebuie asumate si aceasta este o decizie individuala, care va apartine. Noi ne declaram disponibilitatea de a contribui, dupa puterile noastre, la dialog, consultare si solutii in sensul respectarii principiilor democratice, ale statului de drept si drepturilor fundamentale.

Aceasta este o propunere a unor oameni sinceri si liberi, care, dincolo de orice simpatii sau antipatii personale, sunt preocupati autentic de viitorul Romaniei. Asteptam un raspuns si suntem increzatori ca putem dialoga.

Va uram un Craciun fericit dumneavoastra si familiei dumneavoastra. Sa nu uitam ca viitorul nostru este comun, iar ce ne afecteaza pe noi, afecteaza pe toata lumea. Copiii nostri au dreptul sa traiasca intr-o tara demna, in libertate si bunastare, iar generatia noastra are o datorie morala fata de toti cei care si-au dat viata pentru noi acum 28 de ani”, se afirma in scrisoarea celor 43 de organizatii.

Scrisoarea este semnata de urmatoarele organizatii:

#activAG Pitesti
Actiunea Civica Galati
Alianta Nationala a Organizatiior Studentesti din Romania (ANOSR)
Asociatia Aradul Civic
Asociatia Civica ProFest
Centrul Roman pentru Politici Europene (CRPE)
Consiliul Tineretului din Romania
Coruptia Ucide
Curatam Galatiul
Diaspora Franta solidara cu Romania
Evolutie in Institutie
Geeks for Democracy
Grupul civic #Insist
Grupul pentru Dialog Social (GDS)
Initiativa Romania
Initiativa Timisoara (federatie a 10 ONG-uri)
Oradea Civica
Radautiul Civic
Rezist Birmingham WMW
Rezist Dublin
Rezist in Bacau
#Rezist Liguria
#Rezist Milano
Rezist Munchen
Rezist Ramnicu Valcea
#Rezistam si la Paris
Rezist Zurich
#REZISTENTA
Romania As We Want It- Milano
Romania Vie
Save Montana-New York
Stafeta Steagului U.E.
Valea Jiului Society
Va vedem din Sibiu

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: