Premiera in politica. Gata sa renunte la mandat pentru ca a votat in locul unui coleg: „Mimetism prostesc”

politica

Dumitru Dobrev, consilier general al Uniunii Salvati Bucurestiul, care a votat in locul lui Nicusor Dan la ultima sedinta de Consiliu General al Municipiului Bucuresti, a precizat ca a facut acest lucru „dintr-un mimetism prostesc” si ca isi pune mandatul de consilier la dispozitia Comisiei de etica a USB.

„Contextul a fost urmatorul: spre sfarsitul sedintei de Consiliu de joia trecuta, se votau membrii consiliilor de administratie de la diverse institutii, in special spitale. Trecuse faza votului secret (pentru nominalizatii in CA) si acum trebuiau votate hotararile ca atare, prin urmare, un vot formal. Conveniseram in USB ca votam ‘pentru’. La momentul respectiv, Nicusor iesise pentru cateva minute din sala, iar votul nu se inchidea, in sensul ca in sistemul electronic de vot apareau 49 de voturi din 50 de prezenti. De la prezidiu se facea presiune ca nu se inchide votul”, a precizat consilierul, intr-o postare pe Facebook.

El a adaugat ca o consiliera de la un alt partid votase, de asemenea, in locul cuiva de la prezidiu. Dobrev a cerut scuze membrilor si simpatizantilor USB pentru gestul facut.

„Dintr-un mimetism prostesc, am facut exact ce vazusem ca face in dreapta mea o colega consilier, de la un alt partid, care votase in locul cuiva de la prezidiu (poate se vede pe inregistrarile oficiale, daca sunt disponibile online). Nu ma scuz si nu acuz. Trebuia sa stiu ca ‘quod licet Jovi non licet bovi’. Imi cer scuze colegilor mei si simpatizantilor USB pentru ca am dat ocazia ca acest fapt sa fie exploatat mediatic si sa vulnerabilizeze USB. Imi pun mandatul de consilier la dispozitia Comisiei de etica a USB. Voi fi de acord cu orice decizie se va lua in aceasta comisie”, a aratat consilierul.

Imaginile cu Dumitru Dobrev votand la doua maini au fost prezentate pe Antena 3, dupa ce consilierul general ALDE Ion Valentin Voicu le-a postat pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: