PREMIERA. Prim-ministrul HOMOSEXUAL al unei tari europene s-a CASATORIT cu partenerul sau

externe

Premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, s-a casatorit cu partenerul sau homosexual, devenind astfel primul lider al Uniunii Europene implicat intr-o casatorie intre persoane de acelasi sex.

Bettel are 42 de ani, fiind premier din 2013, din partea unui partid de centru-dreapta. El s-a casatorit vineri cu Gauthier Destenay, arhitect belgian, la cateva luni dupa ce Biserica Romano-Catolica a permis mariajul intre persoane de acelasi sex.

Premierul si arhitectul s-au tinut de mana cand au ajuns la primaria din Luxemburg, fiind aplaudati de peste 100 de oameni.

„Multumesc tuturor luxemburghezilor”, a declarat Bettel dupa ceremonie, citat de AFP.

Printre invitati s-a aflat si premirul din Belgia, Charles Michel, care a spus ca a venit la „ununta unor prieteni”.

„Luxemburg ofera imaginea unei tari avansate social. Este un mesaj intr-o perioada in care homofobia este in crestere in Europa”, a declarat jurnalista Stephane Bern, prietena a cuplului.

Parlamentul din Luxemburg a aprobat casatoriile intre persoane de acelasi sex in iunie 2014, iar primul mariaj a avut loc la 1 ianuarie 2015.

„As fi putut sa-mi ascund homosexualitatea sau sa o reprim si sa fiu nefericit toata viata. As fi putut sa am relatii cu cineva de sex diferit si sa intretin relatii homosexuale in secret. Dar mi-am spus ca, daca vreau sa fiu politician, trebuie sa fiu onest, trebuie sa fii onest cu tine insuti si sa accepti ceea ce esti”, a declarat Bettel la televiziunea publica belgiana, cu putin timp inainte de casatorie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: