Premierul britanic cere statelor europene sa actioneze impotriva „ATROCITATILOR sfasietoare” comise de Rusia in Siria

externe

Premierul britanic Theresa May vrea un raspuns „puternic si unitar” din partea UE fata de „atrocitatile” Rusiei din Siria. Aceasta a declarat, joi, la summitul de la Bruxelles, ca principala tema a Regatului Unit la aceasta reuniune este legata de atrocitatile pe care le autoritatile de la Moscova le comit asupra civililor sirieni.

„Trebuie sa afisam o pozitie puternica si unita fata de agresiunea rusa. Este vital sa cooperam sa exercitam in continuare presiuni asupra Rusiei, pentru ca sa-si opreasca ingrozitoarele atrocitati, sfasietoarele atrocitati in Siria”, a declarat May, citata de The Guardian.

„Regatul Unit a pus pe agenda acestui summit actiunile ruse in Siria”, a adaugat premierul britanic.

May va avea o intrevedere si cu presedintele Romaniei. Iohannis a anuntat ca joi va discuta, la Bruxelles, cu premierul britanic pentru a discuta despre situatia romanilor din Regatul Unit.

Theresa May participa pentru prima data in calitate de premier la un summit la Bruxelles. Liderii celor 28 de state membre UE discuta la acest sfarsit de saptamana despre rolul Moscovei in Siria,luand in calcul „toate optiunile, inclusiv impunerea unor sanctiuni suplimentare” „sustinatorilor regimului” presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: