Premierul britanic incepe anul in forta. Schimbari radicale in guvern, mai multi ministri isi pierd functiile

externe

Cabinetul britanic va fi supus unei remanieri incepand de luni, a confirmat duminica prim-ministrul Theresa May intr-un interviu pentru BBC, refuzand sa ofere mai multe detalii, informeaza Reuters, dpa si AFP.

„Evident ca dupa plecarea lui Damian Green inainte de Craciun, trebuie facute unele schimbari si voi face unele schimbari”, a indicat ea, facand referire la demisia adjunctului sau Damian Green, implicat intr-un scandal sexual. Vicepremierul britanic fusese acuzat ca a mintit dupa descoperirea a „mii” de imagini pornografice pe calculatorul de serviciu.

Printre altele, Theresa May a spus ca intentioneaza sa ramana in functie „atat timp cat ma vor oamenii” si ca vrea sa ii conduca pe conservatorii sai in urmatoarele alegeri generale, care urmeaza sa aiba loc in 2022.

Principalii membri ai guvernului, printre care ministrul finantelor Philip Hammond, ministrul de interne Amber Rudd, ministrul de externe Boris Johnson si ministrul pentru Brexit David Davis, ar urma sa ramana in functie.

Ministrul sanatatii Jeremy Hunt ar putea fi promovat in postul de viceprim-ministru, inlocuindu-l pe Green. Dar in presa britanica, mai multi comentatori considera ca aceasta numire va fi amanata, avand in vedere criza traversata in plina iarna de NHS, serviciul britanic de sanatate.

Ministrul educatiei, Justine Greening, ministrul fara portofoliu Patrick McLoughlin, presedinte al Partidului Conservator, ministrul economiei Greg Clark, precum si liderul Camerei Comunelor, conservatoarea Andrea Leadsom, care participa la consiliile de ministri, ar putea sa nu ramana in functie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: