Premierul Ciolos nu le mai suporta populismul, ATAC la adresa liderilor PSD: „Se vor crea probleme”

politica

Camera Deputatilor a adoptat, marti, pe articole, proiectul de lege initiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a 102 de taxe nefiscale. Premierul Dacian Ciolos a mentionat ca astfel se vor crea probleme „in alta parte”.

„Parlamentul a votat azi cea mai importanta lege pentru debirocratizare reala”, a sustinut Dragnea, marti, in fata deputatilor, inainte de votul privind eliminarea celor 102 taxe.

La scurt timp, Dacian Ciolos a tinut sa faca mai multe referiri la actiunile populiste ale PSD.

„Sigur, e usor sa suprimi anumite legi, sa tai anumite taxe, dar poti sa rezolvi o problema intr-o parte si sa creezi o problema in alta parte pe care, pe urma, e mult mai greu sa o corectezi”, a mentionat premierul in cadrul evenimentului „Topul National al Firmelor Private din Romania”.

Premierul a afirmat ca Guvernul a cautat, in primul rand, sa asigure o predictibilitate pentru mediul de afaceri, „intr-o perioada in care si in preajma campaniei electorale exista foarte multe tendinte de a schimba legi, de a veni cu legi noi, care nu totdeauna ajuta la coerenta cadrului legislativ”.

„Deci, in ideea aceasta a predictibilitatii am hotarat sa aplicam deciziile luate de Guvernul precedent in domeniul economic, dar (…) sunt niste lucruri pe care le-am inteles din discutii cu o parte din dumneavoastra ca nu-i suficient sa nu mai adoptam legi inutile sau care creeaza impredictibilitate, dar ca e important sa reducem pe cat posibil birocratia. Sa facem in asa fel incat legile pe care le avem, aplicarea acestor legi, sa aiba o sarcina birocratica cat mai redusa pentru dumneavoastra. Si de asta am atacat acest domeniu cu masuri de reducere a birocratiei — o tema pe care continuam sa lucram. Avem in lucru inca un pachet de simplificare si debirocratizare la Ministerul de Finante, care impreuna cu ANAF, mai ales, dar nu numai, a supus dezbaterii publice o serie de masuri dintre care o mare parte vin din sugestii pe care le-ati facut dumneavoastra”, a mai aratat premierul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: