news

Premierul Citu a cerut cresterea numarului de paturi ATI la 1.600: „Ne pregatim pentru un numar mai mare de cazuri”

Premierul Florin Citu a solicitat, duminica, la sedinta Centrului National de Conducere si Coordonare a Interventiei (CNCCI), identificarea unor spitale noi care sa se alature celor existente in lupta anti-COVID, cresterea la 1.600 a numarului real de paturi la ATI, asigurarea stocurilor necesare de medicamente si continuarea vaccinarii in forta.

Citu a precizat, intr-o postare pe Facebook, ca, deocamdata, in Romania nu este o crestere accelerata a infectarilor, dar pentru precautie sunt facute pregatiri pentru un numar mai mare de cazuri.

„Am participat la sedinta CNCCI, de astazi, pentru ca vreau sa ma asigur ca pacientii si personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdata, in Romania nu este o crestere accelerata a infectarilor si putem sa impiedicam acest lucru, daca ne vaccinam, daca respectam masurile de protectie. Ne pregatim insa si pentru un numar mai mare de cazuri, pentru a fi precauti si a nu fi luati prin surprindere”, a spus premierul.

El a aratat ca a cerut cresterea la 1.600 a numarului real de paturi ATI, identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alature celor existente in lupta anti-COVID, asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care trateaza pacientii cu COVID-19, asigurarea echipamentelor de protectie pentru cadrele medicale, un plan clar pentru situatia in care va fi nevoie de detasari de cadre medicale si continuarea vaccinarii in forta.

„Nu trebuie sa uitam ca evolutia pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autoritati. Ne vaccinam, respectam masurile de protectie si asa salvam vieti”, a transmis premierul.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

5 ore ago

Ciolacu anunta din Turcia ca Romania va produce si mai mult armament turcesc: „Domeniu de interes major pentru Romania”

Romania isi doreste o cooperare mai stransa cu Turcia in doua domenii pe care le…

14 minute ago

Cum arata Vovciank, un alt oras pe care Rusia vrea sa-l „elibereze”. Peste 14.000 de oameni au fost stramutati din casele lor

Imagini teribile cu cartierele din orasul Vovciank, atacat puternic de Rusia. Numeroase blocuri de locuinte…

2 ore ago

5 ani de cand Zelenski e presedinte. Iohannis a vorbit cu el la telefon: „Discutie aprofundata”

Presedintele Klaus Iohannis a avut o discutie telefonica, marti, cu omologul ucrainean, Volodimir Zelenski, despre…

O oră ago