news

Incepe marea reforma in Politia Romana. Premierul Citu a numit un nou sef al Politiei. Acesta cunoaste toate secretele din MAI

Chestorul Benone Matei a fost numit, joi, seful Politiei Romane de premierul Florin Citu, potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial. El conduce acum Directia de Operatiuni Speciale din Politie.

Benone Matei a primit gradul de chestor de politie in noiembrie 2020 de la presedintele Klaus Iohannis.

„O decizie excelenta a domnului prim ministru Florin Citu! Chestorul de politie Matei Benone este, probabil, cel mai bun ofiter de politie aflat in activitate! Un exemplu de onoare, cinste, loialitate si profesionlism! Felicitari si mult succes, domnule Inspector General!”, a comentat fostul comisar Traian Berbeceanu.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marti, la Satu Mare, ca premierul Florin Citu va numi in curand un sef al Politiei Romane, dupa care la nivelul ministerului va fi demarat un amplu proces de reforma, ce va include si organizarea de concursuri pe posturi.

Lucian Bode a precizat ca in primele patru luni ale acestui an au fost operate in cadrul Politiei, Jandarmeriei si Politiei de Frontiera peste 250 de imputerniciri, iar pentru a rezolva problema resursei umane in Ministerul Afacerilor Interne este nevoie de stabilitate pe functiile de conducere.

„In viitorul foarte apropiat, domnul prim-ministru va numi un sef al Politiei Romane, pentru ca, stiti foarte bine, inspectorul general al IGPR are rol de secretar de stat si este in atributul prim-ministrului (aceasta numire n.red.).

Dupa care, impreuna cu Academia de Politie, impreuna cu structurile asociative, cu sindicatele, cu colegii din conducerea MAI (…), cu totii ne vom aseza la masa si vom demara un program de reforma in MAI, reforma care obligatoriu trebuie sa contina si organizarea de concursuri pe posturi de la baza pana la varf si la toate nivelurile”, a afirmat ministrul Lucian Bode.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa
Tags: benone matei

Recent Posts

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de Israel: „Sambata am folosit doar arme vechi”

Iranul ameninta ca va construi o bomba nucleara daca va fi atacat de fortele israeliene,…

3 ore ago

Doua fete de 6 si 11 ani au fost injunghiate in Franta. Suspectul a fost arestat

Un barbat a fost arestat dupa ce doua fete in varsta de sase si 11…

3 ore ago

Un lider regional al partidului german de extrema-dreapta AfD, trimis in judecata pentru utilizarea „cu buna stiinta” a unui slogan nazist intr-un discurs

Un lider regional al partidului de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost trimis…

3 ore ago

Conservatorii de opere de arta evalueza daunele aduse operelor de arta salvate din incendiul de la Bursa de Valori din Copenhaga. Fatada cladirii s-a prabusit

Conservatorii de opere de arta evalueaza daunele aduse picturilor vechi de secole recuperate in urma…

3 ore ago

Reactia nervoasa a Moscovei dupa ce Argentina a cerut sa devina „partener global” al NATO

Argentina a cerut sa devina "partener global" al NATO, solicitare transmisa formal Aliantei in cadrul…

2 ore ago

Posibila tentativa de sinucidere in statia de metrou Obor. Circulatia a fost intrerupta

Circulatia metrourilor a fost intrerupta, joi seara, pana la ora 20, dupa ce un calator…

O oră ago