Premierul Citu desfiinteaza barfele propagandei PSD: „In niciun caz Coalitia nu scartaie. Toti ministrii isi fac treaba foarte bine”

politica

Premierul Florin Citu s-a declarat multumit, joi seara, de toti ministrii si a negat ca ar exista neintelegeri in coalitia de guvernare.

El a fost intrebat, la Digi 24, daca „scartaie” coalitia de guvernare.

„In niciun caz. (…) Bineinteles ca este o coalitie in care sunt diferite obiective, dar aceleasi principii, pana la urma. Pe mine nu ma deranjeaza ca sunt discutii. Stiti bine cat am stat noi sa facem bugetul in coalitie, dar a iesit un buget foarte bun pana la final. Avem un buget foarte bun, in care toate ministerele si-au primit exact ce isi doreau pentru a avea investitii. Discutii vor exista tot timpul. Chiar si in acelasi partid.

Va spun ca anul trecut, cand eram la guvernare cu PNL, bugetul, rectificarile bugetare erau lucrurile cele mai complicate si eram ministrul Finantelor si e complicat sa ii faci fericiti pe toti, dar pana la urma veneam cu o solutie si mergeam mai departe. La Bucuresti s-a gasit o solutie, se va gasi si la Iasi, se va gasi peste tot. Coalitia nu scartaie”, a raspuns premierul.

El a afirmat ca probleme apar la implementarea bugetului.

„Lupta nu este sa faci bugetul; este implementarea bugetului – acolo apar problemele si de aceea in Legea bugetului anul acesta, pentru a-i motiva pe ministri, este un articol care spune foarte clar: cine nu isi face executia bugetara, bugetul va fi ajustat. Ministrii trebuie sa se implice sa-si execute bugetul, ca de aceea l-am facut, de aceea l-am pus acolo. Trebuie sa intelegem: cand faci un buget, mai ales cu deficit, trebuie sa luam resursele de undeva. Resursele le luam din imprumuturi. Eu nu imi permit sa iau imprumuturi de pe piata, ca la finalul anului sa nu se execute bugetul, sa-i dau inapoi. Presiunea este foarte mare pe ministri sa isi execute bugetul”, a spus Citu, citat de Agerpres.

Premierul a sustinut ca toti ministrii isi fac, in acest moment, treaba „foarte bine”.

„Eu evaluez ministrii de fiecare data, dar prezint public deciziile. Asa cum am facut si pana acum. Deciziile le voi prezenta in coalitie si dupa aceea si romanilor. Dar ii evaluez tot timpul, asa cum dumneavoastra, romanii, ma evaluati pe mine in fiecare zi. Nu exista un termen, nu am avut perioada de gratie sau ceva. Ma evaluati in fiecare zi, ceea ce fac. Asa si eu imi evaluez cabinetul, pentru ca performanta mea, performanta cabinetului depinde de fiecare dintre noi. Si daca unul dintre noi nu isi face treaba, suferim toti si de aceea este foarte important. (…) In acest moment, toata lumea isi face treaba foarte bine. (…) Urmeaza testul in urmatoarele doua saptamani pentru PNRR. Trebuie sa lucreze din greu la PNRR. In fiecare zi e un test”, a precizat Florin Citu.

Intrebat daca va candida pentru sefia PNL, el a raspuns ca deocamdata nu a fost anuntat congresul.

„Hai sa vedem cand se anunta congresul si vedem ce facem atunci. Eu va spun ce va spun de fiecare data: imi fac treaba aici, la guvern, pentru romani, avem rezultate foarte bune, masurile pe care le-am luat anul trecut au dat rezultate, masurile pe care le-am luat anul acesta dau rezultate, avem cea mai mare crestere economica anul trecut in trimestrul patru, mergem inainte”, a spus Citu.

Mai mult despre:

Comentarii: