Premierul Citu, dupa noul esec al PSD: „Raman cel mai mare inamic al PSD”

politica

Premierul Florin Citu a anuntat, marti, dupa esecul motiunii de cenzura a PSD ca ramane „cel mai mare inamic al PSD”.

„Esec previzibil al Aliantei PSD – AUR! Motiunea de cenzura impotriva acestui Guvern a picat. O motiune de fatada, in care nici Marcel Ciolacu nu a crezut, macar. Romanii doar asta trebuie sa stie! Guvernul pe care il conduc va lua in continuare cele mai bune masuri, va face investitii, va face reforme! Raman cel mai mare inamic al PSD”, a scris Florin Citu pe Facebook.

Citeste si: Motiunea a fost respinsa la un scor umilitor pentru PSD. Unul dintre PSD-isti sau AUR-isti a votat impotriva motiunii

Motiunea de cenzura a fost respinsa, marti. Motiunea a intrunit doar 201 voturi din partea parlamentarilor PSD si AUR. Parlamentarii din coalitia de guvernare nu au votat. Desi Ciolacu anuntase ca mai are nevoie de 20 de voturi pentru ca motiunea sa treaca, diferenta a fost in realitate de 34 de voturi.

S-a inregistrat si un vot impotriva motiunii, chiar daca au votat numai parlamentarii PSD si AUR.

Pentru ca motiunea sa fie adoptata, era nevoie de 234 de voturi „pentru”, adica jumatate plus unu din numarul de mandate. PSD are 157 de parlamentari.

Premierul Florin Citu a afirmat, la finalul dezbaterilor motiunii de cenzura, ca social-democratii sunt ingrijorati de saracia din Romania, dar poarta ”camasi scumpe si ceasuri care costa cat un apartament”.

”Domnilor de la PSD, ce-mi place mie cand va ingrijoreaza saracia din Romania, cu camasi scumpe si ceasuri care costa cat un apartament si stati si va ingrijoreaza saracia din Romania. Domnule Ciolacu, oamenii deja stiu, s-au hotarat si va spun sa plecati acasa”, a afirmat Citu.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marti, ca PSD avea nevoie de mai putin de 20 de voturi pentru ca ca motiunea sa fie adoptata.

„PSD va fi prezent in integralitate la motiunea de cenzura. Era un singur parlamentar care are o boala incurabila si era sub tratament, dar vine la aceasta motiune. Am inteles ca tot grupul AUR este prezent. Am discutat cu ei, nu avem un proiect politic, au anuntat public ca vor vota motiunea.

Parlamentarii neafiliati au anuntat, presupun ca vor fi voturi si din grupul minoritatilor. Ar trebui 20 de voturi sa vina si din actualul arc guvernamental ca motiunea sa treaca”, a spus Ciolacu la TVR.

El a adaugat ca faptul ca parlamentarii USR PLUS vor fi tinuti in banci si nu vor vota „este un instrument de santaj de la Citu si de negociere”.

„Vom afla peste 2-3 zile ce au negociat azi. Cand vedeti vreo numire facuta. (…) Eu, daca as fi in locul lui Orban, as face un act de patriotism si as indemna colegii sa voteze aceasta motiune”, a afirmat acesta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: