Premierul Citu l-a dat afara pe Dimitrescu, complicele lui Dragnea, din functia de consul al Romaniei la Bonn

news

Premierul Florin Citu l-a demis, vineri, pe Gheorghe Dimitrescu, sub urmarire penala de DNA in dosarul vizitei in SUA a lui Dragnea din functia de consul al Romaniei la Bonn (Germania).

Gheorghe Dimitrescu, fost consilier al lui lorin Iordache, este acuzat de procurorii DNA de infractiunea de cumparare de influenta.

„In perioada mai – octombrie 2017, Dragnea Nicolae-Liviu si-ar fi folosit autoritatea si influenta ce decurg din calitatea de presedinte al unui partid politic fata de suspectul Dimitrescu Gheorghe, precum si fata de alte doua persoane, in scopul de a obtine, in aceeasi perioada de timp, foloase necuvenite pentru sine si pentru partid, cu incalcarea dispozitiilor Legii nr. 334/2006 privind finantarea partidelor politice, constand in servicii de lobby in valoare de 100.000 USD.

Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americana de lobby, pentru stabilirea si perfectarea unor vizite ale lui Dragnea Nicolae-Liviu cu inalti oficiali americani.

In scopul ascunderii adevaratilor beneficiari ai serviciilor de lobby, respectiv Dragnea Nicolae-Liviu si partidul politic, plata sumei de 100.000 USD ar fi fost efectuata de o societate americana cu sediul in New York, detinuta de un cetatean romano-american, urmand ca acestuia sa i se restituie in Romania suma de 100.000 euro prin intermediul unei rude, lucru care s-ar fi si intamplat, suma fiind procurata in parte de suspectul Dimitrescu Gheorghe, respectiv 45.000 euro.

In schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, in perioada iunie – iulie 2017, Liviu Dragnea ar fi traficat in favoarea acestuia, influenta reala pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe, promitand ca il va determina pe inaltul demnitar sa il desemneze pe Dimitrescu Gheorghe in functia de consul general al Romaniei la Bonn, lucru care s-a si intamplat”, a exolicat DNA.

Mai mult despre: ,

Comentarii: