politica

Premierul Ciuca, reactie dura: „Sunt crime de razboi atacurile masive ale Rusiei cu rachete asupra infrastructurii civile ucrainene si oraselor pasnice”

Prim-ministrul Nicolae Ciuca a condamnat atacurile masive ale Rusiei cu rachete asupra oraselor ucrainene, subliniind ca aceste actiuni reprezinta „crime de razboi” care incalca Carta ONU.

„Condamn ferm atacurile masive ale Rusiei cu rachete asupra infrastructurii civile ucrainene si oraselor pasnice. Aceste crime de razboi, moartea unor civili nevinovati aduc multa suferinta si incalca Carta ONU”, a afirmat Nicolae Ciuca, luni, intr-o postare pe pagina de Twitter a Guvernului.

Armata ucraineana a afirmat ca Rusia a lansat 75 de rachete asupra Ucrainei luni dimineata, intr-o serie de bombardamente asupra mai multor orase ale tarii, informeaza AFP si Reuters.

„In dimineata zilei de luni, agresorul a lansat 75 de rachete, (dintre care) 41 au fost doborate de apararea noastra aeriana”, a anuntat pe Telegram comandantul-sef al armatei ucrainene, Valeri Zalujnii, precizand ca Rusia a utilizat „drone de lupta”.

Mai multe explozii au avut loc luni dimineata in capitala ucraineana Kiev, precum si in orasele Lvov, Ternopil si Dnipro, dupa ce Moscova a acuzat Ucraina ca a orchestrat puternica explozie ce a avariat podul-cheie care leaga Rusia si Peninsula Crimeea, informeaza agentiile de presa internationale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un student ucrainean arestat in Rusia pentru postari impotriva razboiului, salvat din inchisoare dupa ce prietenii sai au cerut ajutorul fiicei lui Putin

Pana de curand, cetateanul ucrainean Serhii Hulko a fost un student la medicina cu rezultate…

10 minute ago

Joe Biden critica mandatele de arestare cerute de CPI impotriva liderilor israelieni: „Ofensiva Israelului in Gaza nu este un genocid”

Presedintele american Joe Biden a declarat luni ca ofensiva israeliana in Gaza "nu este un…

24 de minute ago

Recep Erdogan anunta o zi de doliu national in Turcia, in onoarea „dragului meu frate Raisi”

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu national dupa moartea…

40 de minute ago

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

13 ore ago

Constanta: Un copil de 9 ani a cazut intr-o fantana fara apa. Doi adulti au incercat sa-l scoata si nu au mai putut iesi nici ei. Pompierii i-au salvat pe toti trei

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, luni, in localitatea Mireasa din judetul Constanta, unde…

13 ore ago

Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de…

13 ore ago