politica

Premierul Ciuca, schimbari majore in Guvern. L-a dat afara pe secretarul general al Guvernului, Antonel Tanase

Secretarul-general al Guvernului, Antonel Tanase, a anuntat marti ca a demisionat din functie, dupa ce i s-a solicitat acest lucru.

”Imi depun demisia azi. Mi s-a cerut si m-am conformat. Nu ma cramponez de functie”, a declarat Antonel Tanase pentru G4Media.ro.

Ulterior, intr-o postare pe Facebook, Tanase a multumit colegilor din echipa guvernamentala pentru „buna colaborare” si pentru „munca depusa”.

„Le multumesc functionarilor Guvernului care si-au facut treaba repede si bine. (…) Am avut un an plin de evenimente, an in care Romania a trecut prin cele mai grele momente din ultimii 30 de ani. Cu speranta ca mi-am facut datoria asa cum trebuia, multumesc inca o data echipei Guvernului Orban pentru increderea acordata si, dragii mei, nu ne oprim aici. Voi lucra pentru Noul Bucuresti, asa cum mi-am asumat in campania electorala.

Am incredere ca noua echipa guvernamentala stie ce are de facut si ii asigur de tot sprijinul meu, atat ca presedinte al PNL Sector 3, cat si ca deputat de Bucuresti. Echipa liberala va fi, pentru Romania, principalul furnizor de prosperitate si bunastare, efort la care si eu voi pune umarul alaturi de colegii liberali”, a transmis el.

Antonel Tanase este considerat un apropiat al fostului premier, Ludovic Orban.

Presedintele PNL Ludovic Orban a declarat, marti, ca demisia sa din functia de premier a fost o „decizie personala” pe care a luat-o dupa ce a vazut rezultatul alegerilor.

„Am considerat ca este un gest de onoare si de demnitate. Este o decizie fireasca, pentru a arata ca nu cramponez de functia de premier. Sa nu uitam de vocea celor care au tacut pe 6 decembrie, care nu au venit la vot, Romania are nevoie de un plan de dezvoltare care sa duca la cresterea calitatii vietii”, a explicat Orban.

Intrebat insistent de reporterul Antena 3 daca Iohannis i-a cerut sa demsioneze, Orban a subliniat ca a fost o decizie personala.

„Demisia se da prin decizie personala. Este o decizie personala. Suntem intr-o comunicare permanenta cu presedintele Iohannis. Decizia de a demisiona am luat-o inainte de a merge la Cotroceni, dupa ce am vazut rezultatul votului. Exista posibilitatea construirii unei majoiritati parlamentare fara PSD”, a mai spus Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Ciolacu i-a adus pe Firea si Cirstoiu fata in fata la sediul Guvernului. I-a propus lui Firea sa fie sefa de campanie a lui Cirstoiu

Seful PSD, Marcel Ciolacu, a convocat-o pe sefa PSD Bucuresti, Gabriela Firea, si pe sefii…

59 de minute ago

Cel mai mare faliment din China, frauda de 78 de miliarde de dolari. Inselaciunea o depaseste in gravitate pe cea comisa de Enron Corporation din SUA

Se amplifica scandalul financiar in care este implicata China Evergrande Group, corporatie chineza fondata de…

2 ore ago

Soc si groaza: Diana Sosoaca sustine ca ar fi santajata cu imagini compromitatoare. „Vor da filmari intime din casa mea, cand ma spal!”

Senatoarea Diana Sosoaca sustine ca, urmare a atitudinii sale curajoase si a refuzului de a…

21 de minute ago

Comisia de la Venetia, cartonas rosu aratat Ungariei. Noul organism pentru „protectia suveranitatii” nu este independent si are puteri discretionare

Comisia de la Venetia a Consiliului Europei a declarat ca nu vede necesitatea crearii in…

14 minute ago

Arad: Un caine impuscat de opt ori cu alice a fost salvat de voluntari: „Am reusit sa-l stabilizam, iar acum este mult mai bine”

Un caine a fost gasit impuscat intr-un cartier din municipiul Arad, avand alice in tot…

42 de minute ago