politica

Premierul Ciuca, schimbari majore in Guvern. L-a dat afara pe secretarul general al Guvernului, Antonel Tanase

Secretarul-general al Guvernului, Antonel Tanase, a anuntat marti ca a demisionat din functie, dupa ce i s-a solicitat acest lucru.

”Imi depun demisia azi. Mi s-a cerut si m-am conformat. Nu ma cramponez de functie”, a declarat Antonel Tanase pentru G4Media.ro.

Ulterior, intr-o postare pe Facebook, Tanase a multumit colegilor din echipa guvernamentala pentru „buna colaborare” si pentru „munca depusa”.

„Le multumesc functionarilor Guvernului care si-au facut treaba repede si bine. (…) Am avut un an plin de evenimente, an in care Romania a trecut prin cele mai grele momente din ultimii 30 de ani. Cu speranta ca mi-am facut datoria asa cum trebuia, multumesc inca o data echipei Guvernului Orban pentru increderea acordata si, dragii mei, nu ne oprim aici. Voi lucra pentru Noul Bucuresti, asa cum mi-am asumat in campania electorala.

Am incredere ca noua echipa guvernamentala stie ce are de facut si ii asigur de tot sprijinul meu, atat ca presedinte al PNL Sector 3, cat si ca deputat de Bucuresti. Echipa liberala va fi, pentru Romania, principalul furnizor de prosperitate si bunastare, efort la care si eu voi pune umarul alaturi de colegii liberali”, a transmis el.

Antonel Tanase este considerat un apropiat al fostului premier, Ludovic Orban.

Presedintele PNL Ludovic Orban a declarat, marti, ca demisia sa din functia de premier a fost o „decizie personala” pe care a luat-o dupa ce a vazut rezultatul alegerilor.

„Am considerat ca este un gest de onoare si de demnitate. Este o decizie fireasca, pentru a arata ca nu cramponez de functia de premier. Sa nu uitam de vocea celor care au tacut pe 6 decembrie, care nu au venit la vot, Romania are nevoie de un plan de dezvoltare care sa duca la cresterea calitatii vietii”, a explicat Orban.

Intrebat insistent de reporterul Antena 3 daca Iohannis i-a cerut sa demsioneze, Orban a subliniat ca a fost o decizie personala.

„Demisia se da prin decizie personala. Este o decizie personala. Suntem intr-o comunicare permanenta cu presedintele Iohannis. Decizia de a demisiona am luat-o inainte de a merge la Cotroceni, dupa ce am vazut rezultatul votului. Exista posibilitatea construirii unei majoiritati parlamentare fara PSD”, a mai spus Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Recent Posts

Se va retrage Piedone in favoarea lui Firea? Erorile Coalitiei l-au readus pe Dan Voiculescu ca jucator de forta in politica la nivel inalt

Gabriela Firea a revenit drept candidat al PSD la Primaria Capitalei in urma deciziei liderilor…

11 minute ago

Iohannis, despre scandalul Cirstoiu: „Nu este un mare succes al coalitiei. Nu am fost consultat, pentru ca nu am dorit sa ma implic in astfel de discutii”

Aflat in Coreea de Sud, unde intreprinde o vizita oficiala de stat cu importante semnificatii…

2 minute ago

O veste de exceptie: NASA a reusit restabilirea contactului cu sonda spatiala Voyager 1, aflata acum la peste 15 miliarde de kilometri de Pamant

„Contactul a fost restabilit” – acesta a fost mesajul pe care oficialii NASA l-au impartasit…

21 de minute ago

Elon Musk acuza Australia de cenzura, dupa ce un judecator a interzis accesul la inregistrarea video cu injunghierea unui episcop din Sidney

Miliardarul din domeniul tehnologiei Elon Musk a acuzat Australia de cenzura dupa ce un judecator…

52 de minute ago

Orban se amuza pe seama Coalitiei: „O sa ma uit la Antena 3 doar ca sa ma lamuresc cum va rezolva Varanul dilema in care se afla: ramane cu Piedone sau se intoarce la Firea?”

Fostul premier Ludovic Orban comenteaza ironic decizia Coalitiei de a-i retrage candidatura lui Catalin Cirstoiu. …

2 ore ago