Premierul Dancila, declaratii stupefiante, il pastreaza pe infractorul Darius Valcov in Guvern: „Trece printr-un moment dificil”

politica

Premierul Viorica Dancila a anuntat, luni dimineata, ca nu il va demite din cadrul Guvernului pe Darius Valcov, care a fost condamnat saptamana trecuta la opt ani de inchisoare cu executare. „Trece printr-un moment dificil, nu il abandonez”, a spus premierul.

„Nu am abandonat niciodata un membru al echipei mele care trece printr-un moment dificil. Vom discuta dupa ce va exista o hotarare definitva. Fiecare dintre cetatenii acestei tari are dreptul la prezumtia de nevinovatie pana la o hotarare definitiva”, a declarat Dancila, in fata sediul PSD.

Darius Valcov, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat joi de ICCJ la opt ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani.

Potrivit deciziei instantei, Valcov a primit 4 ani pentru trafic de influenta, 6 ani pentru spalare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operatiuni financiare incompatibile cu functia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicandu-se pedeapsa cea mai mare, la care se adauga un spor, rezultand astfel o condamnare finala de 8 ani.

Totodata, se confisca de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind mentinut sechestrul asigurator dispus de procurorii DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: