Premierul din Papua Noua Guinee l-a acuzat pe Joe Biden ca ii denigreaza tara, dupa ce liderul american a sugerat ca unchiul sau ar fi fost mancat de canibali locali

externe

premier, papua noua guinee, Joe Biden, canibali, unchi, protest

Prim-ministrul din Papua Noua Guinee, James Marape, l-a acuzat pe Joe Biden ca a denigrat aceasta natiune insulara din Pacificul de Sud, sugerand ca un unchi al presedintelui american a fost mancat de „canibali” in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Comentariile lui Biden au jignit un aliat strategic cheie, in timp ce China incearca sa isi sporeasca influenta in regiune.

Presedintele a vorbit saptamana trecuta la un memorial de razboi din Pennsylvania despre unchiul sau, sublocotenentul Ambrose J. Finnegan Jr. din Corpul de Aviatie al Armatei, despre care a spus ca a fost doborat deasupra Papua Noua Guinee, care a fost un teatru de lupte grele.

„Nu i-au gasit niciodata cadavrul pentru ca in acea parte a Noii Guinee existau cu adevarat o multime de canibali”, a spus Biden, referindu-se la insula principala a tarii.

Marape a declarat duminica, intr-o declaratie, ca Biden „a parut sa insinueze ca unchiul sau a fost mancat de canibali”.

„Este posibil ca remarcile presedintelui Biden sa fi fost o scapare; cu toate acestea, tara mea nu merita sa fie etichetata ca atare”, a declarat Marape intr-o declaratie furnizata luni de biroul sau pentru Associated Press.

„Al Doilea Razboi Mondial nu a fost facut de poporul meu; totusi, acesta a fost tarat inutil intr-un conflict care nu a fost facut de el”, a adaugat Marape.

Secretarul de presa al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat vineri ca Biden vorbea despre curajul unchiului sau si al numerosilor membri ai serviciilor americane care si-au pus viata in pericol.

„El ia acest lucru foarte in serios. Unchiul sau, care a servit si a protejat aceasta tara, si-a pierdut viata pe front. Si asta ar trebui sa conteze”, a spus ea.

Relatarea lui Biden potrivit careia avionul lui Finnegan a fost doborat nu este sustinuta de dosarele militare. Finnegan era pasager intr-un avion de transport Douglas A-20 Havoc care s-a prabusit in ocean dupa ce ambele motoare au cedat pe 14 mai 1944, potrivit unui raport al Pentagonului.

Un membru al echipajului a supravietuit, dar nu a fost gasita nicio urma a avionului sau a celorlalte trei persoane aflate la bord, inclusiv Finnegan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: