Premierul Grindeanu ii sfideaza pe Dragnea si pe restul liderilor PSD. Anunt in sedinta Comitetului Executiv privind demisia

politica

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, cu putin timp in urma, in sedinta Comitetului Executiv al PSD. Acesta fiind al patrulea refuz in ultimele zile.

Primul lider care i-a solicitat sa demisioneze a fost Lia Olguta Vasilescu, ministru al Muncii. „Sunt socata de declaratiile dumneavoastra din cursul zilei, ca daca PSD nu va vrea mai sunt si altii (partide politice n.r). Cred ca trebuie sa fie clar ca nu ne putem agata de scaun. Partidul ne numeste, el ne retrage. Pentru ca va respect atat de mult, as vrea sa nu va vad in rolul lui Zgonea”, a spus Vasilescu.

Strategia PSD de a forta plecarea lui Grindeanu este ca ministrii partidului sa demisioneze in grup. Insa sase ministri refuza sa plece din functii.

Initial au fost trei ministri care au spus ca nu demisioneaza decat daca premierul le solicita acest lucru: Tudorel Toader (Justitie), Gabriel Beniamen Les (Aparare) si Augustin Jianu (Comunicatii). Ulterior, inca trei ministri au confirmat ca raman in functii: Viorel Stefan (Finante), Ionut Vulpescu (Cultura) si Alexandreu Petrescu (Mediul de Afaceri).

Surse de la varful PSD au anuntat ca ministrii PSD si-au scris deja demisiile din guvern, urmand ca acestea sa fie activate dupa ce se termina sedinta Comitetului Executiv.

Premierul Grindeanu a anuntat, miercuri, intr-o intalnire informala cu presa in fata sediului Guvernului ca nu va demisiona si ca le va gasi inlocuitori celor care pleaca din guvern.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: