Premierul ii trimite la plimbare pe PSD-isti: „Cum sa iau in calcul demiterea lui Victor Costache?”. Ministrul continua sa opereze

politica

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, ca nu il va schimba din functie pe ministrul Sanatatii, Victor Costache, desi opereaza la o clinica privata. ”Nu vad niciun fel de conflict intre pozitia de ministru si faptul ca opereaza sambata si duminica”, a spus prim-ministrul.

”Dl. ministru al Sanatatii opereaza sambata si duminica. In loc sa se duca in vacante, sa se duca la munte, opereaza, pentru ca este un doctor renumit, este un medic care e cautat de pacienti. Pacientii care sunt operati de el isi exprima in mod expres solicitarea de a fi operati de dl. doctor Victor Costache. Evident ca pentru a putea opera era necesar un contract, contract care e la o suma minima. (20512 lei brut pe luna – n.r.) Asta inseamna o suma care este… Nu putea sa opereze daca nu era angajat”

El a mai spus ca ministrul Sanatatii, Victor Costache, a consultat Agentia Nationala de Integritate inainte de a semna contractul spitalul din Sibiu.

”Daca ar fi existat un conflict de interese, cel mai probabil ar fi fost declarat pana azi. (…) Nu vad niciun fel de conflict intre pozitia de ministru si faptul ca el opereaza in continuare ca medic”, a adaugat premierul.

Intrebat daca il va schimba din functie pe Victor Costache, premierul a precizat ca nu va cere acest lucru.

”Atat timp cat nu exista lucruri foarte clare care sa duca la o astfel de decizie, cat nu exista motive cum sa iau in calcul asa ceva?”, a adaugat premierul.

Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca se impune demiterea „de urgenta” sau demisia ministrului Sanatatii, Victor Costache, din motive de conflict de interese.

„Ministrul Sanatatii trebuie sa fie demis de urgenta sau, cu aceeasi urgenta, trebuie sa isi dea demisia. Nu se poate ca, la trei zile dupa ce a fost numit ministru, acest domn, profesionist poate, sa semneze un contract de munca cu o clinica privata, iar la 11 zile sa introduca aceasta clinica privata in programele de sanatate. Este definitia clara a conflictului de interese, care este si penal, asadar se impune de urgenta ca acest ministru sa plece la Sibiu, inapoi acasa. Nu stiu daca presedintele Iohannis il protejeaza, nu stiu daca Ludovic Orban il protejeaza”, a spus Suciu.

In opinia deputatului PSD, miza actiunilor ministrului Sanatatii o reprezinta banii din programele nationale de sanatate, la care sa aiba acces si clinicile private.

„Care este miza privatilor dusi de Ludovic Orban in fruntea Ministerului Sanatatii? Cele 6,4 miliarde de lei pentru programele de sanatate, la aceasta suma trebuie sa fie mufate si clinicile private. (…) Nu exista discutii, nu exista semne de intrebare, domnul ministru al Sanatatii trebuie sa plece inapoi acasa, la Sibiu, la presedintele Klaus Iohannis, la Raluca Turcan, si, daca se poate, sa ii ia si pe ceilalti din clinicile private pe care i-a adus la varful Ministerului Sanatatii. De asemenea, proiectul de ordonanta care este in transparenta publica trebuie sa fie retras de urgenta si discutat cu toti actorii din sistemul de sanatate”, a afirmat Suciu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: