Premierul Italiei a vorbit cu Zelenski, l-a asigurat de „sprijin deplin”. Roma ar putea trimite in Ucraina sistemul de rachete franco-italian SAMP/T

externe

giorgia meloni, premier, italia

Premierul italian Giorgia Meloni a reafirmat marti „sprijinul deplin” al guvernului sau pentru Ucraina intr-o convorbire telefonica cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relateaza Reuters.

Giorgia Meloni, care si-a inceput mandatul in octombrie, a fost o sustinatoare ferma a Kievului, in pofida frictiunilor privind aceasta chestiune in cadrul coalitiei sale conducatoare de dreapta si a unei opinii publice divizate.

Intr-o postare pe Twitter publicata marti, Zelenski i-a multumit lui Meloni pentru „solidaritatea si sprijinul sau complet” si a spus ca Italia ia in considerare sa furnizeze Kievului sisteme de aparare aeriana.

Saptamana trecuta, in discursul sustinut in fata liderilor occidentali, presedintele ucrainean a cerut o gama ampla de arme si sisteme de aparare aeriana pentru sustinerea eforturilor de contracarare a invaziei rusesti.

Intr-un interviu acordat Reuters in aceasta luna, ministrul italian al apararii, Guido Crosetto, a confirmat ca Kievul a solicitat Romei sisteme de aparare aeriana, intre care si sistemul franco-italian SAMP/T.

In timpul administratiei premierului Mario Draghi, Italia a trimis Ucrainei cinci pachete de ajutor, care au inclus elemente militare, iar guvernul Meloni lucreaza la o a sasea posibila livrare.

Biroul lui Meloni a mai transmis marti ca premierul „si-a confirmat intentia” de a vizita Kievul si l-a invitat pe Zelenski sa vina si la Roma.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: